Izdvojeno:

Bombom za prava podstanara

Da se osvrnem na događaje za koje zna cijela Hrvatska gsp. Grgić prijetio bombom da ukaže na svoje socijalno stanje i svoj status, sa štovanjem gospodin se borio za našu domovinu i dobio ništa tj. metak. A da provijerimo koliko hrvatskih podstanara želi sa bombom na INU il u sabor samo zbog toga što pola minimalne plaće daju stanodavcu koji se neljutski ponaša prema njima a to mu je omogućila hrvatska država.

 

Biti podstanar kao student nije strašno čak je i poželjno malo iskusiti brigu za sebe i odrasti uz učenje, bezobrazni i pokvareni stanodavci te smrdljivi i vlažni stanovi ne pogadaju previše jer par cimera ili cimerica lako pronade novi stan za razliku od tih istih nakon par godina sta već osnuju obitelj i imaju djecu kao podstanari. Nakon završenog fakulteta logični neki koraci su traženje posla i ženidba ili udaja u najljepšem dijelu života mladi bračni par u podstanarstvu od sigurnih 2200kn sa 800kn režija i jednom plaćom recimo iznad prosjeka 5000kn podizat će dijete i živit u milosti bližnjih i teškoj bijedi. A neću spominjat lošije plaćene poslove skladište, prodaja, ugostiteljstvo gdje je plaća oko 3500~3700kn. Recite mi kako da preživim sa ženom i djetetom sa 500~700 kn na mijesec s tim da mi treba 250 kn goriva da bi odlazio na posao. Kada bi se tražila neka prava što cijeli svijet ima kolkA je vijerovatnost da i sam dobijem metak kao gsp. Grgić. Izgleda da je to ipak puno efikasnije ili jedino što je ostalo ovoj našoj Hrvatskoj državi za koju su časno svoje živote dali mnogi vojnici i civili.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top