Izdvojeno:
Inovacija življenja

Inovacija življenja

A mislili ste da je vaš stan mali?

Mislite da su vaš apartman ili soba u hotelu bili maleni? Vjerovali ili ne, mnogo je konkurenata koji se mogu boriti za titulu najmanje sobe na svijetu. Koliko je zapravo vaša soba bila mala, procjenite nakon što vidite čega sve ima.

 

Hotel Das Park

Tek nekoliko metara od rijeke Dunav u Njemačkoj smješten je hotel Das Park, sagrađen od cijevi. Iako male, sobe izgledaju ugodno. Elegantan dizajn i minimalistički pristup ključ su dobrog dizajna ovog hotela. I što je najbolje, gost mora samo otvoriti vrata i osjećati će se kao da je negdje u prirodi.

 

Hotel Yotel

Hotel Yotel nalazi se u blizini londonskog Heathrowa. Osim što je mali prostor nevjerojatno dobro dizajniran, u sobi imate čak i flat TV, Internet i poslugu u sobu raspoloživu 24 sata dnevno. Osnovna ideja bila je spojiti luksuz, udobnost i razumnu cijenu, kao i kreativna rješenja korištenja prostora da bi se maksimizirala udobnost i minimizirala cijena.

Jedosobni hotel u Kambodži

Jedosobni hotel u Kambodži je najvjerojatnije najluksuznija soba na svijetu. Ili najmanja. Ili oboje. Unatoč tome što ima samo jednu sobu, ovaj hotel ima sve što imaju i drugi: recepciju, vratara i punu uslugu. Soba, po želji gosta, može biti pretvorena u mini restoran. Web: www.theonehotelangkor.com

Hotel Punta Grande

Na otoku El Hierro koji se nalazi u Kanarskom arhipelagu smjestio se mali, čudni, kameni hotel Punta Grande koji je sve osim luksuzan.

Nema nikoga s kime biste mogli razgovarati dok sjedite opasno blizu valovima koji vrlo često udaraju od zidove hotela. No, hotel je idealno utočište za one koji traže odmor i opuštanje od urbanog načina života.

 

“Kapsula” hoteli u Japanu

Iako je već mnogo ljudi čulo za “kapsula” hotele u Japanu, vrijedi ih spomenuti još jednom. Unatoč tome što su zaista nevjerojatno malene, noćenje u kapsulama može doseći cijenu od oko 200kn, a često nude i besplatni Internet i televiziju.

Izvan kapsula mogu se pronaći tipične stvari za hotele: restorani, bazeni, aparati za kockanje… Vlasnici kažu da su najčešći gosti lokalni biznismeni koji su često prepijani da bi se vraćali kući, pa prenoće u kapsulama.

 

Ekonomičnost i tehnološke inovacije

Hotel opisan kao “One star is born” je hotel baziran na ekonomičnosti, ali i na tehnološkim inovacijama. Citizenm hotel u Amsterdamu je testni primjerak jednog takvog hotela. Uključuje sobe spremne za korištenje, u kojima se samo osposobi ono što gost u tom trenutku želi. U teoriji, ovo će omogućiti veću individualizaciju ponude i smanjiti troškove.

 

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top