Izdvojeno:
Izjava za pametnu kunu i 24 sata

Izjava za pametnu kunu i 24 sata

Pametna kuna (www.Pametnakuna.hr) portal koji djeluje u skolopu 24 sata digital obrađuje teme vezane za život i gospodarstvo dajući ideje za uštedu u životu i olakšavajući nam potragu za što povoljnijim investiranjem i savjetima oko poslovanja.

Portal Epodstanar daje izjavu na temu podstanarstva u hrvatskoj.

 

Najzastupljeniji su stanovi za studente koji su cijenom viši, a uređenjem siromašniji jer većini studenata treba samo minimalno uređenje. Nije im problem biti u stanu bez ugovora o najmu kojeg svi najmodavci izbjegavaju i dižu cijenu stana do 30%. S druge strane mlade obitelji i samci su tu najviše oštećeni jer žele naći stan na duže razdoblje. Onda su prisiljeni unajmiti manje kvalitetne stanove.

Bolji stanovi, pogotovo uz more kao Split, Zadar ili Rijeka, u sezoni se za puno veći iznos iznajmljuju strancima na crno, gdje se u sezoni zaradi nekoliko tisuća eura više nego kod običnog najma stanova. Ti stanovi najčešće idu kasnije, u desetome mjesecu, u najam studentima po cijeni od 300-400 eura za 3-5 studenata u stanu i tako do idućeg ljeta kada studenti idu na ljetni odmor.

 

 

Cijeli članak i cijelu izjavu pogledajte na pametnakuna.hr

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top