Izdvojeno:
Kako napraviti vlastiti plan 20 i nešto?

Kako napraviti vlastiti plan 20 i nešto?

Čitajući i analizirajući stanje u ljepoj našoj i siromašnoj domovini nemogu da se ne osvrnem na stanje podstanara i njihov život u ovako teskim uvjetima.
Poskupljenje goriva,plina će mjesečne troškove osnovnog života povećati oko 300 i više kuna. Prosječni građanin koji ima stan usvojem vlasništvu prosvjeduje protiv ovakve politike i naziva je nepravednom…
Što je sa svim podstanarima koji na sve te prosječne troškove ima i trošak plaćanje stana gdje živi od nekoliko tisuća kuna?
U istraživanju u biti razgovoru sa velikom većinom podstanara su izjavili da oni nemaju vemena zamarati se takvim glupostima jer bi mogli prvoga veoma lako biti na ulici tako da se svaki trenutak koristi za pronalazak sretstava za život i posao.
U napredak i bolje sutra sumljaju više nego ikada, danas kada je posao preteško pronaći a još teže zadržati najmanja im je briga tko sjedi u stolicama vlade i sabora jer se za njih nitko ne mari čime se opet potvđiva činjenica građana drugog reda.
Sami vlasnici stanova nas degradiraju a država im samo u tom pomaže i gura nas još dublje u ponor, izjava je jedne mlade obitelji koja je prije nekoliko godina u želji za stabilnosti i vlastitim mirom preselila u podstanare. Danas nemamo nade u ništa! Radimo poslove koje pronađemo iako su oboje fakultetski obrazovani insa željom za stabilnim životom voljni promjeniti grad ali ne i državu.
“koliko god grozna i nepodnišljiva na prvom mjestu smo Hrvati, ako to još išta znači”
Naši stari su trbuhom za gruhom naseljavali cijelu europu u ameriku jel se opet povijest ponavlja pa smo primorani na isto?
Nakon što smo ginuli za svoju domovinu morat ćemo je svojevoljno napustati zbog malobrojnih lopova i varalica koje sjede u saboru i bogate se na naš račun!
Sveta Jugoslavija sam čuo mnogo puta pravo glasa nam neznači puno kada nemamo osnovnih sretstava za život, priču o sigurnom državnom poslu i državnim stanovima nakon nekoliko godina danas doživljavamo kao neku bajku!
Što nam znači Demokratska Republika Hrvatska kada je na vlasti opet partija izjava je domobrana u podstanarima bez posla 4-5 godina.
Dragi moji nakon svih razgovora nemam ni sam nekakav logičan zaključak, novi ministar je obećao stanove za najam u državnom vlasništvu! Jel to još samo jedna bajka ili predizborno obećanje na koje smo već naviknuli da se nikada ne ispunja?
Previše pitanja a premalo odgovora a vremena za čekanje imamo sve manje!
Ideja o selidbi na selo i životu od svojega rada je bila besmislena prije par godina a danas je EU zabranjuje tako da se nalazimo u bezizlaznoj situaciji…
A čekat ću dok ne prolupam i napravim skandal je izjava podstanara u dvadesetim godinama bez posla i bez budućnosti.
Koliko vrata skriva takve slučajeve obiteljskih problema zbog financiske situacije? Tražeći od državnih službi nekog tko bi se pobrinuo za prava podstanara naišao sam na zatvorena vrata, to je još jedan problem koji redovit nzavršava pod tepihom i veoma se brzo zaboravlja.
Želja države za prijavom podstanara ima samo financijsku stranu a za onu socijalnu nitko ne mari, npr. država ne regulira cijenu stanova na tržištu kako za prodaju tako za najam samim time daje vlasnicima pravo na povećanje mjesečne rente za plaćeni porez koji ide državi.
U razgovoru sa nekolicinom najamodavaca svi su jednoglasno rekli da cijena stana ide gore za 1/4 čime bi najsocijaliniji i najugruženiji građani plaćali te silne novce u državni proračun!
Jel to možemo na sadašnju cijenu dodati još nekoliko desetaka €?
I na kraju kakvu posluhu porati?
Sirotinja će se uvjek ostati sirotinja bez obzita na školu snalažljivost i spremnost na napredak, prevelik teret nosimo na leđima sa podstanarstvom!

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top