Izdvojeno:
Moje iskustvo u podstanarstvu!

Moje iskustvo u podstanarstvu!

Muz i ja smo zivjeli kao podstanari kod neke dvije sestre, starije zene neki 60-70 god, ne znam tacno.
Zapravo one su posjedovale dvije kuce pa smo jednu iznajmili mi, a u drugoj su zivjele one.
Stvarno nismo imali problema, sem sto su tako s vremena na vrijeme imale obicaj zavuci nos gdje mu nije mjesto, u smislu da cackaju po vesu koji se nalazi na susilu vani, ili po kesama u kanti za smece, pa cak su par puta uhvacene da nam vire kroz prozor (prozori su bili niski). Ali ostalo nije bilo problema, stanarinu dobiju na vrijeme, mi placali racune, nisu nas peglali ni gnjavili.
Nakon izvjesnog vremena primjetimo mi da nam neko ulazi u kucu kad smo mi na poslu. Jednostavno to osjetis po nekim sitnicama (neki prostirac pred vratima je pomaknut, ili je papuca pomjerena i sl.). Muz naravno odmah kaze da su one, a ja opet ne vjerujem, zasto bi, bas bez veze. Obje su bile jako ljubazna, po nekad su znala doci na kafu, ali uvijek sa susdrzavanjem da ne smetaju, pa kad naprave kolace, tu je tanjir i za nas, i zasto bi ulazile u kucu kad nas nema, kad su mogle uci kad god su zeljele kad smo mi tu. Pa i tu njihovu znatizelju sam prepisivala godinama i dosadi.
Jedan dan odem ja na posao a moj muz ostane kod kuce, kad nekad u toku dana zove mene moj muz na tel., cijepa se od smijeha. Kad sta se desilo.
Tete su fino otkljucale kucu i usle unutra i pravac u sobu gdje smo spavali muz i ja, a opet on bas u tom momentu ustao iz kreveta i potpuno gol krenuo u wc, i sretnu se na vratima sobe. Ja sam samo mogla zamisliti kakve su face bile, sto njihove sto mog muza. On onako bunovan iz kreveta i gol, a one neocekujuci da ce ikoga sresti. Tete su zletjele vani ne znajuci ni kako.
Poslije toga skoro da ih nisam ni vidjala,i kad bi ih vidjela uvijek su negdje zurile, i bas se osjetilo koliko ih je bilo stid.
Eto odlicno rjesenje za podstanare koji imaju problema sa stanodavcima.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Jedan komentar

  1. Edward Dillinger

    Pozdrav svima. Vidio sam komentare ljudi koji su već dobili zajam od AMERICAN FINANCE GROUP, a onda sam se odlučio prijaviti u skladu s njihovim preporukama i prije samo nekoliko sati na svom osobnom bankovnom računu potvrdio sam ukupan iznos od 30 000 eura koji sam tražio. Ovo je stvarno sjajna vijest i savjetujem svima koji trebaju stvarni zajam da se prijave putem svoje e-pošte (christywalton355@gmail.com). Sretna sam sada kad sam dobila zajam koji sam zatražila

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top