Izdvojeno:
Nema novca za platiti Samohrani otac iz Gunje kod Županje mora iz podstanarskog stana

Nema novca za platiti Samohrani otac iz Gunje kod Županje mora iz podstanarskog stana

Proteklih šest godina, prije koliko se razveo od supruge, Nedžad Aleta iz Gunje, s kćerima koje idu u peti i sedmi razred te gluhonijemom majkom, živio je kao podstanar

 

Povremeni poslovi

Stanarinu više ne može plaćati, pa do kraja mjeseca mora izići iz stana, a s obitelji, zbog teške materijalne situacije, može preseliti jedino u kuću svojih roditelja staru pola stoljeća. Ruševna je to zgradica bez struje i vode sa zemljanim podom u kojoj već dugo nitko nije živio.

– Nije to ni dosad bio nikakav život nego golo preživljavanje, a sada će nam biti još teže. Alimentaciju od bivše supruge ne tražim jer ni ona nigdje ne radi, a i dogovorili smo se da neću potezati pitanje alimentacije dok ona zauzvrat neće tražiti da joj pripadnu djeca – kaže taj samohrani otac. Curice su mu, dodaje, sve u životu, a školuje ih iz dječjeg doplatka, socijalne pomoći i dnevnica koje zarađuje na bauštelama, cijepanjem drva i sličnim poslovima u selu.

– Ne pitam što treba raditi, važno mi je samo da djeci ništa ne fali, a ja ću se već nekako snaći – kaže on.

Općinske su vlasti Aletu nedavno uključile u započete javne radove što će mu, kaže, puno značiti jer će barem nekoliko idućih mjeseci imati sigurna novčana primanja. No, na burzi rada ponovno će biti po završetku sezone a to znači na jesen kada kćerke krenu u školu, a on ponovno bude suočen s različitim troškovima poput nabavke ogrjeva za zimu. Općina će, obećao je načelnik Vlado Crnov, opet pomoći, kao i Udruga samohranih, rastavljenih i zlostavljanih roditelja Vukovarsko-srijemske županije “Dostojanstvo”, koja je, čuvši za probleme obitelji, pokrenula humanitarnu akciju.

 

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top