Izdvojeno:
Neugodna ucjena podstanara

Neugodna ucjena podstanara

Svatko tko je ikada bio podstanar ima neku priču o glupom stanodavcu, groznom stanu, nesporazumu ili svađi s vlasnikom. No, nisu uvijek samo jadni podstanari žrtve. Od uobičajenih neplaćenih računa, do ukradenog namještaja i prostitutki, ovo su priče devet hrvatskih najmodavaca koji su odlučili otkriti svoja iskustva. Mnogi od njih više nikada neće iznajmiti stan. Kad pročitate njihove horor priče, bit će vam jasno i zašto.

Zbog visokih rata kredita, iznajmila sam stan dvojici prijatelja. Nakon nekoliko mjeseci počela im je kasniti plaća. No, ona nije stizala mjesecima. Računi i neplaćena stanarina popeli su se na 10.000 kuna. Svjesni da neće ostati u stanu, dečki su iznijeli svoje stvari, a ja sam promijenila bravu. Tijekom čišćenja stana pronašla sam (osim prljavog rublja i nešto odjeće koju sam naposljetku bacila) rješenje suda, koje mi je otkrilo da je jedan od njih sudjelovao u pljački dućana te je na odsluženju zatvorske kazne.

Godinu dana nakon svega na vrata stana došla je djevojka dečka koji je završio u zatvoru. “Dugujete mu 20 tisuća kuna. Tolika je vrijednost odjeće koja je ostala u stanu. On uskoro izlazi iz zatvora i želi natrag svoje stvari. Ako ih nemate, dajte mu novac”, posve otvoreno me pokušala ucijeniti. Nisam pristala i bila sam dosta glasna dok sam joj to davala do znanja. Nakon toga se više nikad nije javila.  (Ana, Zagreb)

 

Izvor: telegram.hr

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top