Izdvojeno:
Preko podstanarstva Bačić pljačkao državni proračun

Preko podstanarstva Bačić pljačkao državni proračun

Branko Bačić, saborski zastupnik i bivši glavni tajnik HDZ-a, pravi je velemajstor u mužnji državnog proračuna. Po raznim osnovama, ovaj je zastupnik samo u veljači porezne obveznike koštao 46.891 kunu, čime je na prvom mjestu među svim zastupnicima, otkriva list 24 sata.

Zanimljivo je da Bačić pritom nije propustio naplatiti i 3000 kuna za najam stana u Zagrebu premda je u imovinskoj kartici prijavio da ima stan u Zagrebu od 42 četvorna metra. Doduše, prošle godine ga je prodao i kupio veći, od 64 kvadrata. Zašto i ne bi kad solidno zarađuje.

Pročitajte još nekiliko inovativnih metoda:

Očito je Hrvatska država postala (ostala) idealna za pljačkanje, sada svjedočimo sve inovativnijim metodama trošenja i korištenja novca Hrvatskih poreznih obveznika.

Neke od zanimljivijih pročitajte u nastavku:

Godinama ne radi, ali mu plaća stiže, i to s povišicom

Goran Vlahov, šibenski carinik, prepričao je svoj apsurdni slučaj koji ilustrira stanje u državnoj upravi. Vlahov već četiri godine prima plaću iako ne radi, a ne radi jer čeka pravomoćnu presudu u sporu s poslodavcem.

U međuvremenu, dok sjedi kod kuće, Vlahov je dočekao unapređenje u višeg inspektora i povišicu plaće sa 5000 na 8000 kn, a nedavno je njegovo radno mjesto i ukinuto, ali plaća i dalje uredno stiže. Još malo pa će i mirovinu dočekati.

Udala se za ministra, a prima naknadu za odvojeni život

Sandra Petrović Jakovina, zastupnica i kandidatkinja SDP-a na izborima za Europarlament, trebala bi se po stranačkom naputku odreći dijela plaće od 8000 eura ako dospije do Bruxellesa. To će joj vjerojatno teško pasti jer do sada nije bila sklona odricanjima.

Prema podacima koje je objavio list 24sata, ona je za veljaču 2013. od Sabora, uz zastupničku plaću, naplatila još i zastupnički paušal od 1500 kn, putne troškove, troškove stanarine i režija te “naknadu za odvojeni život od 1000 kn”. A čak i vrapci na grani znaju da se udala za ministra Jakovinu, s kojim živi u zagrebačkom stanu.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top