Izdvojeno:
Priručnik studentima sveučilišta u Rijeci pri traženju privatnog smiještaja

Priručnik studentima sveučilišta u Rijeci pri traženju privatnog smiještaja

U okviru kolegija “Istraživanje tržišta” nastao je studentski projekt na temu “Problematika privatnog smještaja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci”.
Vođeni mišlju kako studentski smještaj uvelike utječe na studijski uspjeh studenata, a financijska primanja studenata često nisu dostatna za pronalaženje adekvatnog privatnog smještaja, te potaknuti osobnim iskustvima odlučili smo istražiti koliko su studenti zapravo zadovoljni omjerom dobivene kvalitete smještaja i uloženog novca.
Naše je istraživanje pokazalo da je upravo financijski kriterij onaj odlučujući prilikom odabira studentskog smještaja te se iz istih, financijskih ograničenja studenti najčešće odlučuju na suživot sa sustanarima.
Drugi zanimljiv podatak proizašao iz ovog istraživanja ukazao je da najveći dio ispitanika smatra da se na njihovom studiju ne vodi računa o problematici privatnog smještaja.
Potaknuti tim rezultatima pokušali smo saznati na koji način Ekonomski fakultet u Rijeci može pomoći studentima, te im olakšati pronalaženje adekvatnog privatnog smještaja i time unaprijediti kvalitetu studija.
Na projektu su radili studenti među kojima je većina nas već imala razna podstanarska iskustva, te je logičan slijed bio izrada priručnika u koji smo pretočili svoja „iskustva“ kako bi pomogli ostalim studentima prilikom traženja smještaja – a to je ujedno bio i naš novi projekt u okviru kolegija “Promocija”.
Nastojali smo obuhvatiti sve što smo smatrali bitnim u procesu traženja stana, a posebno smo se osvrnuli na financijski aspekt te nastojali upozoriti na detalje na koje se često ne obraća pozornost. Nadamo se da će Vam savjeti iz priručnika biti od pomoći pri uštedi i racionalnijim troškovima stanovanja kraj skromnog studentskog budžeta.

Cijeli priručnik možete skinuti ovdje!

U nastavku pogledajte promotivne letke projekta:

 

Zahvaljivamo se Ekonomskom fakultetu u Rijeci za suradnju sa portalom i očekujte svakodnevne vijesti o ovoj temi!

Pomozite i vi da studenska svakodnevnica u podstanarstvu bude barem malo lakša!

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top