Izdvojeno:
Sindikati prodaju tisuću stanova po cijeni nižoj od 1.400 eura po kvadratu

Sindikati prodaju tisuću stanova po cijeni nižoj od 1.400 eura po kvadratu

Sindikati javnih i državnih službi, planira ponuditi godišnje oko 1.000 stanova na različitim lokacijama u Zagrebu, ali i Rijeci, Splitu i Zadru, do kojih isključivo članovi sindikata mogu doći po cijeni nižoj od 1400 eura po kvadratu, uz kamatu i do 4,8 posto

 


Članovi osam sindikata uskoro će moći kupiti stanove po cijeni znatno ispod tržišne i uz kamatnu stopu danas barem 1,5 posto nižu nego što je prosječna. Riječ je zasad najpovoljnijem modelu stambenog zbrinjavanja.

Naime, Matica stanogradnja – trgovačko društvo grupe sindikata javnih i državnih službi, planira ponuditi godišnje oko 1.000 stanova na različitim lokacijama u Zagrebu, ali i Rijeci, Splitu i Zadru, do kojih isključivo članovi sindikata osnivača mogu doći po cijeni nižoj od 1400 eura po kvadratu, uz kamatu i do 4,8 posto, piše Vjesnik.

U Zagrebu se ti stanovi nalaze u Zagrebačkoj cesti, Središću, Špansko-Oranicama, Ghetaldićevoj i Oporovečkoj ulici, a trenutačno su u fazi predbilježbe za prvih 155 stanova u četiri zgrade na zagrebačkom Laništu. Tamo se u ulici Jaruščici prodaju manji stanovi s garažama, zajedničke površine od 39 kvadrata (najmanji), po cijeni od 43.000 eura, do 60-ak kvadrata po cijeni od 70.000 eura.

-Kupci stanova u ovom su slučaju zaposlenici javnih i državnih službi koji nisu bogati, ali su relativno zaštićeni. Manje je vjerojatno da će medicinska sestra ili sveučilišni profesor ostati bez posla. Mi smo stabilna skupina i ima nas puno, a to je padobran ili sigurnosna mreža za banku i investitore, objasnio je predsjednik uprave Matice stanogradnje d.o.o. Zoran Bašić.

Sindikati kažu da je u svega dva tjedna rezervirano pedesetak stanova, a prva useljenja očekuju se već za dva do tri mjeseca. No, Matica još ne prodaje svoje stanove, već one koje je preuzela od investitora.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top