Izdvojeno:
Strava i užas, eto to proživljavamo u stanovima!

Strava i užas, eto to proživljavamo u stanovima!

Žalosno je, istaknuo je vlasnik jednog stana u Crikvenici, da su jedine prostorije u stanu u kojima nema problema kada puše bura ili jači vjetar, kuhinjica od 7 četvornih metara i toalet od jednog četvornog metra.

”Strava i užas, eto to proživljavamo u svojim stanovima kada je bura. Tako je od prvog dana od kada smo uselili prije godinu i pol, a najstrašnije je bilo za nevremena i orkanske bure koja je danima nemilo puhala početkom veljače. Meni je na spavaćoj sobi u jedan sat iza ponoći izbilo prozor – vrata i možete misliti kako mi je bilo. Ostali prozori u stanu visoki su 2,20 metra i toliko su se tresli da sam ih sve morao zakovati”, rekao je Marinko Brkić, hrvatski ratni vojni invalid Domovinskog rata iz Crikvenice.

On je vlasnik stana od 88 četvornih metara u kojemu živi sa suprugom, 18 godišnjim i 12 godišnjim sinovima i 14 godišnjom kćeri. Stan mu je dodijelilo Ministartsvo branitelja i otplaćuje ga 130 eura mjesečno zajmom na 30 godina. Ključ stana uručio mu je 1. rujna 2010. godine tadšnji ministar branitelja Tomislav Ivić čijih se riječi da je dodjela 15 stanova invalidima u Crikvenici lijep primjer skrbi o njima nerado sjeća, jer se ubrzo pokazalo kako je riječ o svemu prije nego lijepom primjeru skrbi.

Žalosno je, istaknuo je da su jedine prostorije u stanu u kojima nema problema kuhinjica od 7 četvornih metara i toalet od jednog četvornog metra. Njegova supruga ogorčeno je dodala ”ovo se nije smjelo dogoditi nikome”, napominjući kako njihov primjer na žalost nipošto nije usamljen slučaj loše izvedbe radova na stanovima čiju je gradnju financiralo Ministarstvo graditeljstva, bilo da je riječ o tzv. POS-u (Čačićevim stanovima) ili stanovima za stradalnike Domovinskog rata.

Vlasnici ostalih stanova, poput Stipana Tomića koji se sa suprugom na spavanju izmjenjivao u kadi, budući da se u sobama zbog bure to nije moglo, kažu kako su pri zgradnji zgrada u Basaričekovoj 52E i 52F svi zakazali, od grada Crikvenice koji je dao zemljište na neprikladnoj lokaciji, preko projektanta koji je zanemarivši jačinu bure projektirao sve same prozor vrata na sjevernoj strani, do izvođača i nadzora. Kažu i da predstavnici dvaju ministarstava, graditeljstva i branitelja dolaze i odlaze, pišu i snimaju, ali se ništa ne mijenja.

Branko Haistor, vlasnik HB stana koji od listopada 2010. godine upravlja zgradom potvrdio je istinitost navoda vlasnika stanova.

”Prvi problemi su nastali s prvim jesenskim kišama već te 2010. godine, a nastavili su se burama zimi 2011. godine. U 3 stana se moralo pristupiti i zamjeni većeg dijela stolarije, a što će se sve morati napraviti nakon nedavna nevremena tek će se utvrditi”, rekao nam je Haistor.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top