Izdvojeno:
Struja na bonove, došla u Split

Struja na bonove, došla u Split

Prepaid brojila za najsiromašnije obitelji!

 

Nakon što je u javnost izašla priča o obitelji u centru grada koja godinu dana živi u mraku jer ne može platiti račun za struju, otvorilo se niz pitanja, a ono najvažnije jest koliko još u Splitu ima takvih slučajeva.

 

U cilju rješavanja spomenutog problema koncem prošle godine angažirali su se Centar za socijalnu skrb, Grad Split i Savez udruga za zaštitu potrošača, a dosad su već poduzeli konkretne korake.

Dogovoreno je, podsjetimo, da se ide na kupnju takozvanih prepaid brojila za potrošnju električne energije koja bi se ugradila u stanove socijalno ugroženih građana.

Na taj bi način oni trošili struju u granicama svojih mogućnosti, a izbjeglo bi se i plaćanje dodatnih troškova, kao što su isključivanje, ponovno uključenje…

– Krećemo s pilot-projektom kojim će biti obuhvaćeno 50 socijalno najugroženijih obitelji. Od Grada Splita dobili smo, naime, listu građana koji dobivaju stalnu naknadu za troškove režija, a među njih 720 Centar će odabrati one koji su, prema našoj procjeni, u izrazito teškoj situaciji.

To će, sasvim sigurno, biti primatelji stalne novčane naknade za koje je izgledno kako će u tom statusu biti još dugo – objašnjava Ante Bjažević, ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb.

Ovaj sistem prepaid brojila je koristan, prema njegovim riječima, ne samo za potrošače, već i za davatelja usluge, Hrvatsku elektroprivredu, koja muku muči s naplatom potraživanja od socijalne kategorije građana.

– Korisnici će se na ovaj način disciplinirati; dobit će mjesečno određeni iznos koji mogu potrošiti, pa kad 20. u mjesecu vide da im je ostalo, primjerice, 100 kuna, onda će malo više paziti; prat će robu navečer i slično.

Kad bi obiteljima koje su u našoj evidenciji isključili struju zbog ogromnih računa, oni bi dolazili u Centar da im podmirimo te troškove, iako mi nemamo tu obvezu. Cilj je, dakle, da se takvim situacijama stane na kraj te da korisnici socijalne skrbi postanu odgovorniji.

Ne može jednoj prosječnoj obitelji rata biti 600 kuna, a njima 1000 – pojašnjava Bjažević i dodaje kako bi postupno u ovaj projekt uključivali sve više ljudi s gradske liste socijale.

Na Nenadu Kurtoviću, predsjedniku Saveza udruga za zaštitu potrošača, jest da obavi “tehnički” dio posla, odnosno da kontaktira s HEP-om kako bi se iznašao najbolji model brojila u ovu svrhu.

– Danas postoje tzv. smart brojila koja se daljinski očitavaju i isključuju.

To je energetski i tarifno jako dobro rješenje jer korisniku daje mogućnost reguliranja potrošnje. Brojila bi trebala kupiti Splitska razvojna agencija koja djeluje u okviru Grada, a ova bi joj se investicija morala isplatiti u roku od dvije godine.

Naime, ako se uvede ovaj sistem, socijali se više neće morati plaćati troškovi isključivanja, kamate i slično, što je dosad bio slučaj.

S obzirom na to da se radi o pametnom ulaganju u energetsku efikasnost, sredstva za brojila mogli bi dobiti i od Programa UN-a za razvoj, odnosno UNDP-a Hrvatske – drži Kurtović.

Donosi: SD

 

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top