Izdvojeno:

Kako sa djecom do stana?

Početna Forumi E-podstanar Kako sa djecom do stana?

Ova tema sadrži 10 odgovora, ima 2 sudionika, zadnji odgovor od:  umorna prije 7 godine, 7 mjeseci.

Pregledavate 11 postova - 1 do 11 (od ukupno 11)
 • Autor
  Postovi
 • #1358 Odgovor

  Ante Popić
  Ključonoša

  Kada imate djecu i živite u podstanarstvu imate veoma čudne probleme, vaša dijeca moraju biti tiha i poštivati najamodavca da svi skupa nebi završili na ulici! Jel to samo jedan od problema podstanara sa djecom ili ih ima još!

  Kako se sa strane stanodavca zaštititi da nečija tuđa djeca ne unište vaš teško stečeni stan?

  Što vi mislite o tome?


    Quote
  #1367 Odgovor

  Sasa

  Prosvjetni sam radnik, pa i zbog prirode posla djecu, malu i veliku, volim vise od bilo cega na svijetu. Licno, kao zakupodavac, ne bih imao nista protiv da moju nekretninu zakupi i porodica sa djecom, cak i bebama, samo i ovdje postoje dva “problemcica”-jedan je sto je moj stan jednosoban(34 m2), a ima porodica koji bi se sa 5 clanova, od toga troje male djece, smjestili u tako mali prostor(finansijski razlozi su mi razumljivi). Drugi problem je mnogo ozbiljniji, posebno kad vas u Hrvatskoj-porodice sa djecom mladjom od 12 godina su, koliko znam, zhasticeni najmoprimci, i po zakonu im niko ne moze dati otkaz, a oni mogu besplatno koristiti TUDJU imovinu. Stoga bih bio jako obazriv i, ako mogu birati, nazalost, ne bih primio porodicu sa malom djecom, ili ih ih ljubazno zamolio da potpisu i ovjere izjavu kojom se ne protive da, u slucaju da se zakupnina redovno ne placa, imam pravo NA BILO KOJI NACIN(citaj-i silom) uci u posjed moje imovine. Nisam socijalna ustanova i ne bih dozovio da iko BESPLATNO koristi MOJU imovinu. A zbog nedorecenosti i nelogicnosti zakona sirom bivse SFRJ podstanarskim porodicama sa djecom neka je Uzviseni Bog u pomoci, jer ce ih, ko god moze birati podstanare, izbjegavati.


    Quote
  #1371 Odgovor

  Ante Popić
  Ključonoša

  Da to je jedan od zakona koji se naveliko koristi i sam sam prisustvovao u jednoj raspravi u kojoj vlasnica stana nije mogla izbaciti obitelj sa dvoje dijece a stanarinu nisu podmirivali već mjesecima!
  Mislim da bi podstanarski ugovor tu puno toga razjasnio na korist obije strane!
  Hvala puno na vašem mišljenu i komentaru!


    Quote
  #1435 Odgovor

  xxx

  a kaj si ti ante advokat podstanara koji nece da placaju i drski su


    Quote
  #1436 Odgovor

  Ante

  Ne nego samo pokušavam realno gledati na stvari…
  A advokata u hr bez novca izgleda nema pa ni za najosnovnija ljutska prava i pitanja.
  Nikad ne stajem na niti jednu stranu gledam logično da je podstanar u podredenoj situaciji a isto tako da nisu svi podstanari normalni, ako imate ugovor onda nema neplaćanja, a drskost je stvar osobne kulture i to se pokaže u prve dvije rečenice razgovora!


    Quote
  #1532 Odgovor

  senka kostović

  pa zanimljivo, podstanar sam lo godina, sa desetogodišnjim djetetom, i sramim se priznati da za taj zakon nisam znala, izbacuvali su nas i kad bi redovito plaćali režije, ali ako bih ja ostala bez posla, a suprug je stalno zaposlen i redovito prima plaći, već bi počele kaalkulacije tipa potencijalna smo opasnost, i sl. trenutno smo u stanu za koji smo do sada redovito platili i najam i režije, ali smo odbili plaćati pričuvu zbog vlage koja je zimus izbila. Stanodavci redovito prefarbaju stan i iznajme ga ljeti, inzistirali smo na prijavi, do sada su nas zavlačili makar na subvenciji gubim 75o.oo kuna mjesečno, na kraju je rečeno da je bolje da izađemo krajem školske godine’, PRETPOSTAVLJAM DA ĆE UNAPRIJED UZETI na račun dva, tri najma, sad, ne bih se čudila da i prije letimo, stanodavci su policajci, stalno se žale da im je rata za stan u švicarcima i da ne mogu imati razumijevanja i za koga, tako da me živo zanima ovaj zakon, pogotovo što ako nemamo ugovor, doista mi je dosadilo to traženje stana, jer je teško naći u Rijeci bilo što ispod 2.000.00, eventualno garsonjere za 1-500.00 što bi nam bila prihvatljiva cijena, ali većina stajmodavaca ne želi iznajmiti paru sa djetetom pod izlikom da nam je premalo, što je glupa izlika, traženje stana zna trajati mjesecima.
  U biti ovo nije odgovor na postavljeno pitanje, stvar je u tome da bi bilo krajnje vrijeme da se naapravi kategorizacija, kao sa sobama i apartmanima u turizmu, i da se odredi maksimalna cijena za pojedine stanove, ili eventualno u nekom udruživanju u udruge i nekim alternativnim oblicima stanovanja,


    Quote
  #1553 Odgovor

  Nelly

  Dobar dan,
  Jako dobro pitanje, isto sam podstanar sa kćerkicom od 2 godine. Kako je teško doći do stana da Vam objasnim, utoliko da radije prime osobe sa psima, nego ženu sa malim djetetom. I tako umjesto da mi izdaju stan koji mi je i blizu vrtića i blizu stanice tramvajske ipak su nehumani i ne žele, doslovno izmotavanje da neće izdati stan obitelji sa djecom bez obzira na uredno plaćanje i na održavanje stana. A vjerujte mi doslovno Vam životinje više unište stan i ostaje smrad u stanu, nego što bi to moglo učiniti malo dijete.
  Toliko od mene.

  Lijep pozdrav svima i sretno obiteljima.


    Quote
  #1554 Odgovor

  Ante

  Poštovani, sam imam pasića točnije maltezera težine 2kg i uništavanje stana od takvog pasica ne postoji. Al ipak pri svakom najmu stana sam dobio odbijenicu jer pas je pas…
  Nemam još djece pa na tom planu nisam imao iskustava al sam siguran da su veoma neugodna. Nevidim nikakvo poboljsanje u iducih par godina na tom planu, pokusao sam kontaktirati ovlastene sluzbe kako je to uredeno sa zakonima u EU al sa niti jedne adrese nisam dobio nikakav odgovor….
  Preostaje samo se nadat da postoje negdje normalni iznamljivači stanova i da ćemo baš mi iznajmiti taj stan, iako pola place dajemo za taj stambeni prostor u kojem nemamo svoj komod i mir….


    Quote
  #1559 Odgovor

  Nelly

  Da sve to stoji kod takvih malih pasa, mada i oni znaju lajati i to dosta glasno kad je sam u stanu, a da si bio u iznajmljenom stanu, a iznad se pojave vlasnici sa dobermanom koji ne da ima trke po stanu nego rastura pa tako niti po noći ne spavaš i još umjesto da ga vode van trčati oni njemu bacaju loptu po stanu. e… A do stan kao umiljati psić koji ti tonom lajanja probija uši. Luda zgrada, nije bilo druge nego se opet preseliti.
  Najbolje iskustvo stanovanja mi je bilo u Italiji i Njemačkoj, tamo unajmiš stan masno ga plaćaš i nema sve ide preko agencija i sve režije na tvoje ime i prezime i ako ne platiš koji račun dođe ti na naplatu. Tako da kad plaćaš, bar si siguran što imaš i da živiš u normalnim uvjetima, i da tamo plaćaju režije za ljubimce i radije da drže životinje jer ne žele baš svi djecu. A mi u ovim djelovima možda se promijeni u EU, ali trebaš će vremena i svima će tada biti bolje i najprimcima i najmodavcima jer je čist račun.

  To je moj komentar.
  Ugodan dan.


    Quote
  #1598 Odgovor

  Ante Popic

  Poštovana znam da europa nosi veće financijske izdatke za podstanare ali u toj europi je standard života na puno većem nivou i nevjerujem da je 60-70% plaće plaćaju za najam stana iz kojeg ujutro mogu biti izbačeni na ulicu i u kojem nemaju nikakvih prava prijave ni povrata poreza.
  Nadam se da će njemački standard i način života što prije doći kod nas ali mislim da realno gledano nema od toga baš ništa, mogli ste pročitati i u zadnjem članku i malom mojem istraživanju gdje sam pitao službujuće što nas čekiva sa zakonima EU vezanim za podstanarstvo i nisam uspio dobiti nikakav adekvatan odgovor.
  Prepušteni smo snalaženju i životu građana drugog reda, a uz sve to imamo potraživanja od lijepe naše od 1/4 primanja zvanog porez ili PDV.
  Imati kućnog ljubimca je naš osobni izbor i naša osobna briga i trošak ako ćemo tako al taj nas izbbor košta puno stanova koji imaju zatucane i bolesne gazde koji ne žele u svojoj nekretnini nikakve životinje (a i podstanare bi najradije izbacili) a žele i traže pola naših primanja za boravak u toj njihovoj nekretnini….


    Quote
  #1681 Odgovor

  umorna

  I mi smo trenutno u problemu jer tražimo stan, a imamo malog psa. Ovdje ne možemo ostati jer me susjedi psihički ubijaju galamom (žena i dijete vrište po cijeli dan i noć, evo i sad upravo), a kako oboje radimo, bitno nam je da se naspavamo. Dodatni problem je napravio gazda jer je porušio drveće pokraj kuće pa zadnjih tjedan dana živim na +32. Kako radim od kuće, svaki dan se sve lošije osjećam i ne vidim drugi izlaz nego da odselimo. Za psa nitko ne želi ni čuti, gotovo da nam sklope slušalicu. Ne želim ga skrivati i lagati, a poštenje se očito ne isplati. U ove 3 godine smo bili u 2 stana, 2 grada i moj pas nikad ništa nije ni noktićem zagrebao. Da ne spominjem obavljanje nužde, za koje oni koji nemaju psa (kao gospođa iznad) valjda misle da se obavlja u stanu. Rado bih potpisala i neki ugovor o saniranju nastale štete za koju se boje da bi pas prouzročio (iako mislim da se ta šteta podrazumijeva u onu koju bi stanari napravili). Pošteni smo i odgovorni, nikad nije bilo problema s plaćanjem režija ni stanarine, čak smo i svaki stan okrečili o svom trošku jer sam ja alergičar i ne mogu živjeti u pljesnivom i prljavom. Što se psećeg smrada tiče, primijetila sam da smrde psi koji su na lancu i jedu kojekakva da ne kažem što. Pas koji je njegovan, mažen i pažen ne smrdi, niti ima dlaka po podu (jer se redovno usisava). Moj pas od 2 mjeseca starosti živi s nama, ne zavija i ne laje. Eto, iskukala sam se u nadi da ću promijeniti mišljenje osoba koje ne žele psa u stanu. Na kraju krajeva, uvijek se stan može doći pogledati i uvjeriti da je sve ok.


    Quote
Pregledavate 11 postova - 1 do 11 (od ukupno 11)
Odgovor na: Kako sa djecom do stana?
Vaše informacije:
Komentiranje zatvoreno.

Scroll To Top