Izdvojeno:
U Zagrebu izgrađeno 60 posto manje stanova

U Zagrebu izgrađeno 60 posto manje stanova

U Zagreb je u prvih devet mjeseci ove godine završena izgradnja svega 1.192 stana, što je za 60 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kada ih je bilo završeno 2.980, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

 

O izrazitom padu stanogradnje u Zagrebu govori i podatak o smanjenju broja stanova u izgradnji.Tako broj nezavršenih stanova iznosi 2.032, a to je za 52,4 posto manje nego u istom razdoblju 2009. kada je u izgradnji bilo 4.269 stanova.Ukupna vrijednost izvršenih građevinskih radova i utrošenog materijala uključujući i stambenu izgradnju u Zagrebu je u prvih devet mjeseci ove godine iznosila 6,47 milijardi kuna.U ukupnoj vrijednosti radovi koje su građevinske tvrtke obavile sa svojim radnicima iznose 3,8 milijardi kuna, a vrijednost radova ostvarenih sa podizvođačima bila je 2,66 milijardi kuna.

Od radova koje su obavila građevinska poduzeća sa vlastitim radnicima 1,6 milijardi kuna odnosi se na radove na zgradama, a 2,2 milijarde kuna na ostalim građevinama.Usporede li se podaci za devet ovogodišnjih mjeseci sa onima objavljenim prije godinu dana za isto prošlogodišnje razdoblje proizlazi da je vrijednost izvršenih građevinskih radova u tri kvartala ove godine bila manja za 27,5 posto.Nove narudžbe građevinskih radova u Zagrebu u prva tri ovogodišnja tromjesečja vrijedne su pak 3,33 milijarde kuna. Od toga se 56,9 posto odnosi na zgrade, a 43,1 posto na ostale građevine.Visina novih narudžbi u prvih devet ovogodišnjih mjeseci manja je za 51,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosila 6,9 milijardi kuna.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top