Izdvojeno:

Ante Popić

Kreirani odgovori na forumu

Pregledavate 7 postova - 1 do 7 (od ukupno 7)
 • Autor
  Postovi

 • Ante Popić
  Ključonoša

  Uz potporu studentima iz Rijeke koji se zalažu za olakšanje života u podstanarima!


    Quote
  odgovor na: Kada stanodavci žive u istoj kući kako se ponašati? #1615

  Ante Popić
  Ključonoša

  Vjerujem vam, osobno sam živio kao student u jednom stanu gdje su dok sam bio na putu cimeri radili tulume i doslovno uništili cijeli stan. Vlasnik stana je živio u drugom gradu i kada je zatekao stan uništen mogu misliti kakva mu je reakcija bila, ja sam se u međuvremenu odselio a bivši cimeri nisu plaćali ni vodu ni struju pa je sve bilo isključeno.
  Od pristojnog stana u centru Splita su napravili običnu rupu kroz nekoliko mjeseci. Vlasnik ih je bez stvari izbacio na ulicu i ostao sa dugovim nekoliko tisuća kuna i demoliranim stanom.
  Tako da ima svakakvih ljudi pa tako dobrih i loših podstanara i iznamljivača!


    Quote
  odgovor na: Bili ste u groznom stanu što se iznajmljuje? #1597

  Ante Popić
  Ključonoša

  A bukvalno gledano može jer stan nije u stanju kakvom ste ga ostavili, al u drugom slučaju vi biste dobili na sudu jer niste vi krivac za nastalu štetu u stanu jer je stan u vlazi i sam se raspada. Mislim da je najbolje da mu se nejavljaš više jer nema smisla da plaćaš nešto što nije tvoja krivica, kao što nebi ni on tebi plati bolovanje jer si se razbolio živeći u valzi i gljivicama.
  Osobno sam imao situaciju u stanu gdje je pukla lava lampa poviše kreveta koja mi je ostala upaljena i sve se prosulo po meni, nekakvo ulje, sva sreća da sam imao deku na sebi i nisam imao ozljeda a od vrelog ulja možete zamisliti kave su posljedice!
  Kada sam išao će nakon par mj vlasnik stana mi nije želio vratiti predujam što sam ostavio jer je na njegovu krevetu starom desetak god ostala mrlja od ulja (deka je bila moja) koja nije ni bila tako velika par cm, jer sam čistio jedan cijeli dan. Da stavr bude gora tražio je uz tih 250 € još 100 jer je krevet njegov otac platio toliko.
  Žao mi je bilo kapare jer nisam mogao do nje nikako a za ostelo mi nije padalo na pamet platiti, a i danas kada prođem tom ulicom najradije bih mu 250€ prozora razbio, pa da barem mirno spavam.
  Taj vlasnik ima šest stanova malih od 20-30 m2 znači cca 1500€ bez prijavljenog podstanara i to mu je malo pa i mene išao pljačkati!


    Quote
  odgovor na: Loši podstanari i kako sa njima? #1372

  Ante Popić
  Ključonoša

  Naravno, al zbog čeka velika većina stanodavaca neželi potpisati ugovor i prijaviti podstanare kad sa tim ugovorom štite sebe i svoju nekretninu?
  A podstanari dobivaju prava prijave i povrata poreza!


    Quote
  odgovor na: Kako sa djecom do stana? #1371

  Ante Popić
  Ključonoša

  Da to je jedan od zakona koji se naveliko koristi i sam sam prisustvovao u jednoj raspravi u kojoj vlasnica stana nije mogla izbaciti obitelj sa dvoje dijece a stanarinu nisu podmirivali već mjesecima!
  Mislim da bi podstanarski ugovor tu puno toga razjasnio na korist obije strane!
  Hvala puno na vašem mišljenu i komentaru!


    Quote
  odgovor na: Prijava telefona i interneta u podstanarstvu? #1370

  Ante Popić
  Ključonoša

  A u Hrvatskoj je isto osoba uzima priključak telefona i interneta na svoje ime. A prije nije bilo tako i velika većina stanodavaca i iznajmljivača stanova uopće nezna da je se to promijenilo nego u strahu od velikog računa i neplaćanja jednostavno podstanarima i nedaju mogućnost priključka telefona jer misle da su sa time sigurniji!
  Osobno sam imao situaciju gdje nam vlasnik stana nije dao priključiti antenu od zgrade i bili smo samo sa dva HRT programa dok su drugi imali po desetak programa koji se nisu plaćali, na kraju smo ja i cimer kao studenti elektrotehnike preko noći se spojili susjedu koji je ima najveći plaćeni paket programa!
  I to je samo jedan od primjera kršenja ljutskih prava i zloupotrebljavanja stanova za gazdarenje nad ljudima!


    Quote
  odgovor na: Kućni ljubimci u podstanarstvu! #1348

  Ante Popić
  Ključonoša

  Istina vaša nekretnina i vaše pravo da štiite njezino održavanje! A što je sa podstanarskim ugovorom? Jel se može tražiti povrat nekretnine nakon najma u istom stanju, nevezano jel podstanar ima pasića ili ribice (mislim da nitko ne drži domaće zivotinje u stanu). Ako podstanaskka mačka ili pasić uništi neki dio pokućstva stanar zna da će to morati sam nadoknaditi!
  A vaša izjava dobijanja otkaza u roku 24 sata vas s vraća na balkan jer nigde nemate pravo izbaciti najamodavca u roku isteka ogovora nego na balkanu i to na silu!
  Moje mišljenje iskusio sam obje strane priče i u puno težoj poziciji je onaj koji stan iznajmljuje nego onaj koji nekretninu daje u najam!
  -Postoje iznimke!


    Quote
Pregledavate 7 postova - 1 do 7 (od ukupno 7)
Scroll To Top