Izdvojeno:
Odvjetnik podstanar neće van, u stanu žive i zaštitari

Odvjetnik podstanar neće van, u stanu žive i zaštitari

 

Tri intervencije policije, naguravanje, neriješeni sudski sporovi i teške optužbe kratak su sažetak jučerašnjih događaja u Kukuljevićevoj 18 gdje se Eva Weiss, kako kaže, bori za svoju imovinu i prava. U njezinu stanu od 50-ak kvadrata na šestom katu trenutačno je neželjeni podstanar. Zaraćene stranke na zahtjev vlasnice stana razdvaja zaštitarska služba, a za pomoć obratila se i ministru pravosuđa te predsjedniku države.

Nose protuprovalna vrata

– Ovaj smo stan kupili 2005. i godinu dana poslije iznajmili Drašku Šoću. U ljeto 2009. godine primijetili smo da se režije ne plaćaju pa smo zatražili razgovor s podstanarom, a od tada ne plaća najamninu. Podigli smo onda vlasničku tužbu na Općinskom sudu, međutim, on je reagirao protutužbom te zatražio naknadu od 70.000 kuna za uređenje stana što je odbijeno – kazala je Weiss.

Policija je prvi put intervenirala nešto poslije 10 sati, nakon što je Weiss primijetila da je pred zgradom parkiran kombi iz kojega radnici nose protuprovalna vrata. Tvrdi da je u posljednji trenutak spriječila da se njezin podstanar, s kojim se spori već tri godine, “zabarikadira” u stanu. Odlučila je ostati u nekretnini i noćiti u vrećama za spavanje sve dok sud ne donese odluku.

D. Šoć, inače odvjetnik, na Općinskom je sudu uspio izboriti svoje pravo da i dalje boravi u stanu jer je, tvrdi Weiss, uvjerio suca da je ugovor o najmu prešutno produljen, na što je ona predočila pismo u kojem se pisanim putem raskida ugovor o najmu.

“Tko vas je pustio”

– Sada ispada da se ne može istjerati ni mene ni njega iz stana, no u međuvremenu nemam gdje živjeti. Bojim se da se ovaj slučaj neće riješiti tako brzo. Ali ovdje ću ostati sve do kraja, pa tko prvi odustane – zaključuje 28-godišnja Weiss.

Dok su se ona i njezin dečko “skrasili” u kuhinji, suprotstavljenoj je strani, Šoću sa suprugom i djetetom, ostao dnevni boravak. Odvjetnik, koji inače zastupa i Nebojšu Perunovića u aferi “estradne prostitucije” cijeli slučaj nije htio komentirati.

– Tko vas je uopće pustio i zvao, u ovom ste stanu protupravno – poručio je.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top