Izdvojeno:
Iznajmili stan pa ga prodali

Iznajmili stan pa ga prodali

Stan samo iznajmio mladom paru. Sve smo obavili po proceduri – sklopili smo ugovor, fotokopirali smo osobne iskaznice – ja njihove, oni moju. U tom trenutku počinje moja paklena priča. Kad je stigao prvi dogovoreni datum za naplatu stanarine i režija par se nije javljao. Odlučio sam nazvati i provjeriti što se događa. Javila se nepoznata žena koja je tvrdila da je ona vlasnica stana. Odjurio sam na policiju, gdje se ubrzo rasplela cijela priča o mladom paru i njihovom prijatelju, koji se predstavljao kao njezin otac.

Taj je trojac harao po Zagrebu pljačkajući najmodavce. Krivotvorili su moju osobnu iskaznicu, napravili lažni kupoprodajni ugovor te su se upisali u gruntovnicu kao vlasnici stana. Nakon toga nekretninu od 40-ak četvornih metara prodali su za 40.000 eura. Nekoliko godina po sličnom sistemu varali su stanodavce, ali nakon mog slučaja završili su u zatvoru. No, trebalo je puno vremena i papira da dokažem da sam vlasnik svog stana. (Igor, Zagreb)

 

Izvor: telegram.hr

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top