Izdvojeno:
Beskućnik vratio novac

Beskućnik vratio novac

DAVE Talley, beskućnik iz Arizone, zaista je imao mnogo razloga zadržati pronađenu torbu punu novca. Liječeni ovisnik, koji živi u prihvatilištu grada Tempe, u rukama je imao 3300 dolara i – vratio ih.

Uz novac nije bilo novčanika niti ikakvog sredstva identifikacije, pa je sve prionađeno predao u Tempe Community Action Agency. “Mogao sam učiniti toliko puno stvari s tim novcem,” kaže Talley, “ali ne bih se osjećao dobro, taj novac nije moj, nisam ga zaradio.”

“Trebamo zadržati vjeru u ljude i poštenje”

U torbi je pronađen USB pomoću kojeg je policija uspjela otkriti i kontaktirati vlasnika, studenta Bryana Belangera sa Sveučilišta Arizona, koji je tim novcem planirao kupiti auto. Belanger kaže kako je naučio važnu lekciju.

“To je jednostavno najljepše što mi se dogodilo, ovo je zaista najbolji primjer da trebamo zadržati vjeru u ljude i poštenje, bez obzira na to kako nam je u životu,” izjavio je oduševljeno.

Pomažu mu pronaći posao i zovu ga na večeru za Dan zahvalnosti

Talleyevo dobro djelo priskrbilo mu je nebrojene pohvale i potaknulo druge na velikodušnost – nakon što su čuli što je učinio, mnogi su mu poklonili novac, uputili ga na mjesta gdje bi mogao pronaći posao, a neki su ga pozvali i na obiteljsku večeru povodom Dana zahvalnosti.

“Kad sam predao torbu, mislio sam da je to to, gotova stvar, ne mogu vjerovati kakve je ovo reakcije izazvalo,” izjavio je za novine. Belanger je Talleyu dao i novčanu nagradu, a sada planira i volontirati za Tempe Community Action Agency.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top