Izdvojeno:
Koliko biste platili za kvadrat ovog stana?

Koliko biste platili za kvadrat ovog stana?

Biste li htjeli živjeti u neboderu na njujorškom Manhattanu koji cijelo vrijeme mijenja oblike?U stanu koji se rotira za 360 stupnjeva? Iako će biti teško isfinancirati takav projekt, arhitekt David Fisher već traži lokaciju na kojoj će takav neboder jednog dana biti izgrađen.


Fisher je već projektirao nešto slično u Dubaiu, pod nazivom «Dynamic Tower», poznat kao prva građevina u pokretu. Visok je 420 metara, ima 80 katova, a kvadratura stanova je u rasponu od 124 do 1200 kvadrata. Završetak gradnje se planira za kraj 2010., a stan možete rezervirati već sada.

Osim Dubaia i New Yorka, Fisher radi sličan takav projekt u Moskvi, visok oko 400 metara, a vrijednost investicije je oko 400 milijuna dolara. Početak gradnje planira se krajem godine, a završetak do 2010.

Neboder u New Yorku će sam stvarati potrebnu struju za sebe, ali i za okolne zgrade. Struju će stvarati vodoravne zračne turbine koje će se nalaziti između svakog od 80 katova, kao i solarne ćelije koje će se nalaziti na krovovima. Kako se katovi rotiraju, najmanje 20% svakog krova će u svakom trenutku biti izloženo suncu.

U New Yorku još uvijek traži idealnu poziciju nebodera, sa koje će stanari imati nevjerojatan pogled.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top