Izdvojeno:
Platili stanove, a u njih se ne mogu useliti godinu i pol!

Platili stanove, a u njih se ne mogu useliti godinu i pol!

Iako su vlasnici POS-ove stanove u Varaždinu platili još prije godinu i pol dana, u njih se još nisu uselili jer ih grad nije dovršio. Nedavno, kad su navodno trebali dobiti ključeve u ruke, netko je iz stanova ukrao sve bojlere.

Iz varaždinskih POS-ovih stanova iščupano je 20 bojlera, a šteta iznosi 200.000 kuna.

“Ne uzimajući u obzir štetu na 25 vrata koja su provaljena, ovo je jedna strašna šteta”, kaže Vladimir Kukec iz javne ustanove Gradski stanovi.

Kukec objašnjava da se stanari već godinu i pol dana ne mogu useliti jednim dijelom zbog kašnjenja na samim objektima, a većim dijelom zbog kašnjenja radova na infrastrukturi i priključcima na sami objekt.

Problemi s priključcima struje i plina

“Prvo je problem bio plinski priključak, pa priključak na struju i sada nadomak cilja provaljeno je u 20 stanova. Trebali smo dobiti do kraja ovog tjedna uporabnu dozvolu za ta tri objekta, 12 stanova, ali evo provaljeno u 20 stanova”, rekao je Kukec za Dnevnik.hr.

Hoće li očajni vlasnici na useljenje sada čekati još koju godinu, Kukec nije mogao reći. Kaže da se sada trebaju nabaviti novi bojleri.

Vlasnici stanova ne usude se govoriti pred kamerama, jer kako kažu, boje se da tek onda nikad neće useliti.

U varaždinskoj policiji potvrdili su da je zbog krađe bojlera pokrenuta istraga, a o detaljima za sada ne mogu govoriti.

Ovo je samo još jedan u nizu slučajeva gdje su stanari bačeni na nemilost pravnih službi uz težak život u podstanarstvu i toliki težak put do vlastitig stana.

Što vi mislite?

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top