Izdvojeno:
Ostvaren san nakon 10 podstanarskih godina

Ostvaren san nakon 10 podstanarskih godina

Ovo mi je jedan od sretnijih dana u životu – rekao je Jure Medved, nakon što mu je gradonačelnik Damir Jelić uručio ključeve stana koji je, zajedno sa suprugom Ružicom, dobio na korištenje.

 

 

On slijep, a gospođa slabovidna, na listi čekanja za gradski stan bili su punih 10 godina.

Desetljeće podstanarstva napokon je završilo, jer od Grada su sada dobili u najam jednoipolsobni stan u Grabriku, za koji će mjesečno izdvajati 320 kuna. Puno manje no što su do sad iz svojih skromnih invalidskih mirovina izdvajali za podstanarstvo.
– Stvarno smo dugo čekali, 10 godina u podstanarstvu, a ja sam 100-postotni invalid, ne vidim i ne čujem… Ovo danas mi je jedan od sretnijih dana u životu! Nadam se da se više nećemo seljakati, da će biti zdravlja koliko-toliko, pa da ove dane treće dobi provedemo u miru i zdravlju – rekao je Medved.

Više od 150 obitelji čeka gradski stan

I on i supruga Ružica Kristanić Medved zahvalili su svima koji su pomogli da im se san o stanu ostvari, posebno Udruzi slijepih i gradskom Povjerenstvu za dodjelu stanova, te gradonačelniku Jeliću. On je podsjetio kako je ovo jedan od 9 stanova koje je Gradu na korištenje dala država. I to na 5 godina, s mogućnošću produljenja tog roka.
– Ovo je prvi primjer i veseli me što su nam prioritet osobe oštećenog vida ili ne vide jer smo time i mi koji vidimo natjerani da vidimo probleme drugih ljudi. Sretan sam zbog vaše obitelji kojoj je ovaj stan pripao i što nam je država ustupila svoje dobro za dobrobit građana Karlovca – kazao je Jelić.

Grad Karlovac ima u vlasništvu oko 400 stanova, uglavnom već datih na korištenje. Od 188 obitelji, koliko ih je na listi čekanja za gradski stan, 34 su stan i dobile. Ostali još uvijek čekaju.

Inače, do 30. lipnja otvoren je natječaj za dodjelu gradskih stanova, nakon ćega će biti sastavljena nova lista, važeća od 1.1. iduće godine.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top