Izdvojeno:
Stan u podrumu u centru zagreba bez grijanja na -10!

Stan u podrumu u centru zagreba bez grijanja na -10!

Zagreb. Trešnjevka. Nas dvoje na 50 m2. Dvije sobe super. ALI…Kuća, podrum, vlaga, odvojeni WC, ulaz kroz garažu.Horor film. Žbuka otpada sa zidova, nemožeš spavat a da te vlaga ne ubija.

Odjeća po torbama i podovima navlači vlagu i smrad. Da bi se se čovjek olakšao prvo mora kroz mračnu i tamnu garažu punu VLAGE i HLADNOĆE. Koje veselje tijekom zime. Moraš odjenuti jaknu da bi navratio do toaleta. Koma! Svako malo dolazi glupa gazdarica dolje i ima pitanja tipa: „Jel vam tu lijepo?“ ooooooo da, reko ma da da super, da je bolje nebi valjalo i slične fore samo da je se riješim. Nabija odozgo sa štiklama, tobože kuha nešto, lonci samo udaraju, nemaš mira ni malo. U tom šugavom podrumu čulo se sve: tramvaj s Ozaljske, svaki auto koji otvori i zatvori vrata u krugu 50 metara, cigan koji svako jutro prodaje neko drugo povrće.Ponedjeljkom jagode, utorkom luk, srijedom krumpir, četvrtkom zelje.a petkom je izgleda bio slobodan. Cirkus.Dolazi zima i reko ajde da izguramo pa ćemo na proljeće tražit nešto novo. Vraćamo se s vikenda. Dočeka nas opća hladnoća. Bojler koji pruža toplu vodu i grijanje je rikno skroz. Zima je -10 stupnjeva a mi u vlažnom podrumu nemamo niti tople vode niti grijanja. Reko ajde da zovem majstora pa da vidimo šta je…Dolazi čiča: „reci gazdarici nek pripremi par soma kuna da plati globu jer nikad nije dala čistit dimnjak“. Kaže prvo nek očiste dimnjak pa ćemo popravit bojler. U to stiže crni: „Nemogu očistit dimnjak treba ga potpuno promijenit, puknut nutra cijev i tek onda mogu“. Reko kolko to dugo: „1-2 mjeseca“. Reko gazdarici zajebi, odlazimo mi još ovaj vikend. Pa nemojte tako ovo ono, zakaj nebi ostali, ja vam smanjim stanarinu. Ma reko mrš 3 metra od mene, valja da se razbolim u nekom trulom podrumu…Doviđenjaaaaaaaaa!!!

Donosi Brijač koji se bori sa nama za prava poštenog života podstanara!

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top