Izdvojeno:
Porez na imovinu, pokrenut preokret ili scenarij Grčke???

Porez na imovinu, pokrenut preokret ili scenarij Grčke???

‘Vlada će odmah uvesti porez na dividendu i smanjiti parafiskalne namete, a porezna reforma, kojom će se uvesti porez na imovinu, trebala bi biti gotova do 1. srpnja’, izjavio je Slavko Linić dodajući da će Vlada u siječnju odlučiti koliko će porasti PDV.

Novi hrvatski ministar financija Slavko Linić najavio je danas na skupu Kluba izvoznika kako će Vlada konačnu odluku o porastu općeg PDV-a te o međustopama, o čemu se raspravlja već danima, donijeti u siječnju. Nove stope PDV-a, dodao je, primjenjivat će se od 1. ožujka, a nulta stopa PDV-a neće se mijenjati do ulaska u EU 2013.

Istovremeno je kazao kako će se državni proračun pred saborskim zastupnicima naći u veljači, dok se njegov rebalans očekuje u srpnju. Prema Linićevim riječima, Vlada novim proračunom želi održati kreditni rejting, te osigurati niže kamatne stope i povoljnije rokove za povrat kredita.

Porez na dividendu odmah!

No, Linić je najavio još neke nove namete.

“Vlada će odmah uvesti porez na dividendu i smanjiti parafiskalne namete, a porezna reforma, kojom će se uvesti porez na imovinu, trebala bi biti gotova do 1. srpnja”, kazao je ministar financija.

Još jednom je ponovio kako država kreće i u “rat” s nelikvidnošću. Tako će Zakonom o financijskom poslovanju za poduzetnike utvrditi rokovi plaćanja PDV-a od 45 dana. Država će, pak, svoje obveze morati platiti u roku 30 dana, dok će se poduzetnicima omogućiti da svoje rokove podmiruju u roku 60 dana.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top