Izdvojeno:
Građevinski radovi treću godinu u padu!

Građevinski radovi treću godinu u padu!

Rujan je bio 30. uzastopni mjesec u kojem je fizički obujam građevinskih radova mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima pao na godišnjoj razini.

Fizički obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u rujnu je u odnosu na isti lanjski mjesec bio manji za 7,5 posto, pokazuju kalendarski prilagođeni indeksi koje je objavio Državni zavod za statistiku.

Rujan je bio 30. uzastopni mjesec u kojem je fizički obujam građevinskih radova mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima pao na godišnjoj razini. Prema desezoniranim indeksima, građevinski radovi u rujnu bili su veći u odnosu na kolovoz za 1,1 posto. Od ukupnog broja radnih sati građevinski radnici su u rujnu na zgradama odradili 45,7 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 54,3 posto. Na novim građevinama odrađeno je 57,4 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 42,6 posto.

U listopadu je u Hrvatskoj izdano 879 odobrenja za građenje, što je za 2,2 posto više u odnosu na listopad prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku. U prvih deset mjeseci ove godine izdano je 7.975 odobrenja za građenje odnosno 3,8 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top