Izdvojeno:
Smještaj studenata u Splitu

Smještaj studenata u Splitu

Studentski domovi Studentskog centra Sveučilišta u Splitu smješteni su u zapadnom dijelu grada Splita i to u predjelu “Spinut”, ispod šume Marjan, a  u samoj blizini mora i  Kaštelanskog zaljeva. To je jedan od najljepših djelova  grada u čijoj blizini su prirodne  plaže i gusta borova  šuma Marjana kojeg s pravom zovu „pluća Splita“ gdje studenti i drugi građani mogu svakodnevno šetati , trčati trim- stazom,iznajmiti i voziti bicikl i rekreirati se na drugi način.

Tu se nalaze  dva studentska doma i to Studentski dom “Bruno Bušić” i Hostel“Spinut“ dok je stari studentski dom „Spinut“, kao neuvjetan, iseljen i čeka se njegova komercijalna prodaja. Ispred domova je stajalište autobusa sa autobusnom linijom koja studente može vrlo brzo odvesti do fakulteta , Centra grada ili dugog odredišta. Također, velika  pogodnost navedenih domova je da su smješteni i u blizini centra Grada kamo studenti i korisnici smještaja mogu otići pješice.

STUDENTSKI DOM “SPINUT” (OVAJ DOM JE NA PRODAJU PA STUDENTIMA NIJE OMOGUĆEN SMJEŠTAJ)

Studentski dom “Spinut”, smješten na adresi A.G.Matoša 56 , zatvoren je za studente od  akademske god.2009/2010.g.,a bio je kapaciteta 128 ležaja u 40 trokrevetnih i 4 dvokrevetne sobe, te imao dvije čajne kuhinje. U sklopu objekta doma na jugu ,uređeno je i nogometno igralište sa umjetnom travom koje je svakodnevno u funkciji za potrebe studenata, a uređeni studentski klub “Spin“ na sjeveru zgrade, kao kulturno rekreacijski centar studentima nudi razne programske sadržaje rekreacije i kulture,a za svoje potrebe koriste ga i studentske udruge. Zatvaranje ovog studentskog doma ,nažalost,negativno se odrazilo na smještajne kapacitete studentskog Splita. Naše nade polažemo u skori dovršetak i useljenje u novi studentski dom u kampusu na Visokoj.

STUDENTSKI DOM “HOSTEL SPINUT”

Studentski dom Hostel Spinut je kapaciteta 223 ležaja u   dvokrevetnim sobama  i u  3 jednokrevetne sobe namijenjene i prilagođene za studente invalide. Hostel ima 4 čajne kuhinje, TV salu, učionicu, informatičku učionicu, kafe-slastičarnu, restoran, ljetnu terasu te recepciju na kojoj je organizirano dežurstvo od 00-24 h svakodnevno. Tijekom noći objekt čuva zaštitarska služba, i isti je pod video nadzorom. Ovaj Studentski dom je novouređen i kategoriziran je sa tri zvjezdice***, što dovoljno govori o kakvom se objektu radi. Kako je studentski dom smješten u samom srcu Marjana isti je okružen  parkovima te park šumom. Restoran ovog Studentskog doma je napravljen prema najboljim standardima, a studentima se nudi izuzetno kvalitetna usluga i prehrana. U studentskom domu Hostel studenti imaju mogućnost i slanja brze pošte city-express.
Hostel Spinut se ljeti iznajmljuje.
Studentski dom Hostel  Spinut  se nalazi na adresi Spinutska 37,   tel.021/386-733, 021/386-711, fax: 021/386-774

STUDENTSKI DOM “BRUNO BUŠIĆ”

Studentski dom Bruno Bušić je kapaciteta 403 ležaja. Dom ima 137 soba i to 129 trokrevetnih soba, 8 dvokrevetnih soba, te 7 čajnih kuhinja.  Dom ima tv salu u kojoj se organizira projekcija filmova, a ima   šank na kojem se pružaju usluge izdavanja brze hrane, kolača i bezalkoholnih napitaka, sve uz studentske olakšice tzv. iksice. Studentski dom ima recepciju na kojoj je osigurano dežurstvo od 00-24 h. Također je i u ovom domu radi sigurnosti studenata  i opreme organizirana zaštitarska služba ,a dom je pokriven video nadzorom tijekom 24 sata na dan. Uz parkove i šumu oko doma nude se i sportski sadržaji za studente (odbojkaško igralište, košarkaško igralište,boćarsko igralište). Uz navedene sadržaje ovaj ima i praonicu koja studentima pruža usluge pranja osobnog rublja, a prema propisanim pravilima.
Studentski dom „Bruno Bušić“ se također ljeti iznajmljuje .
Studentski dom “Bruno Bušić se nalazi na adresi Spinutska 37 u Splitu, tel/fax 021/386-727.

U TIJEKU JE IZGRADNJA NOVOG STUDENTSKOG DOMA U KAMPUSU NA VISOKOJ SA CCA 600 LEŽAJA,A NAJAVLJU SE SKORI  ZAVRŠETAK NJEGOVE IZGRADNJE KOJI SE OČEKUJE  TIJEKOM  OVE  AKADEMSKE GODINE 2010/2011.g.

 

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top