Izdvojeno:
Poskupljenje ručka studentima

Poskupljenje ručka studentima

Poskupljenje prehrane u menzama mogao bi tako biti prvi potez ministarstva i SC-a jer se cijena nije mijenjala od 1993. godine.

Koliko je studentski standard loš, najbolje govori podatak da su se jučer u kampusu Borongaj morali sastati predsjednik Ivo Josipović, ministar znanosti Radovan Fuchs, zagrebački rektor Aleksa Bjeliš i ravnatelj Studentskog centra Niko Vidović kako bi svi zajedno vidjeli što učiniti da postane bolji.

Prošli su sve teme u vezi sa studentskim smještajem i prehranom te uvijek došli do istog zaključka – za sve treba novca, a njega nema! Poskupljenje prehrane u menzama mogao bi tako biti prvi potez ministarstva i SC-a jer se cijena nije mijenjala od 1993. godine.

– Sadašnja ekonomska cijena menija od 16,40 kuna treba porasti četiri kune. Tko će taj manjak pokriti, ovisit će o dogovoru s ministarstvom, koje trenutačno svaki meni subvencionira sa 12 kuna. Dakle, student plaća samo 4,40 kuna, što je neodrživo – objasnio je ravnatelj SC-a Niko Vidović.

Njegovo je mišljenje, dodao je, da bi studenti ubuduće trebali plaćati barem dvije do tri kune više, što je poskupljenje više od 50 posto. Cijena menija od 4,40 kuna iznenadila je i predsjednika pa je u šali na sastanku pitao može li i on dobiti iksicu.

Ministar Radovan Fuchs otkrio je pak kako će se uskoro raspisati međunarodni natječaj za urbanističko rješenje kampusa Borongaj, na koji bi se trebalo preseliti još pet fakulteta te graditi novi studentski dom novcem od prodaje onoga na Lašćini.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Jedan komentar

  1. Edward Dillinger

    Pozdrav svima. Vidio sam komentare ljudi koji su već dobili zajam od AMERICAN FINANCE GROUP, a onda sam se odlučio prijaviti u skladu s njihovim preporukama i prije samo nekoliko sati na svom osobnom bankovnom računu potvrdio sam ukupan iznos od 30 000 eura koji sam tražio. Ovo je stvarno sjajna vijest i savjetujem svima koji trebaju stvarni zajam da se prijave putem svoje e-pošte (christywalton355@gmail.com). Sretna sam sada kad sam dobila zajam koji sam zatražila

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top