Izdvojeno:
FINI LOPOVI Dođu s djecom pogledati stan koji se prodaje i pokradu vlasnike

FINI LOPOVI Dođu s djecom pogledati stan koji se prodaje i pokradu vlasnike

Nevjenčani bračni par iz Zagreba – muškarac u dobi od 34 i žena u dobi od 31 godine već neko vrijeme operiraju po Hrvatskoj lažno se predstavljajući kao potencijalni kupci stanova, pri čemu pljačkaju vlasnike stanova.

Sa sobom vode i dvoje malodobne djece, jedno u dobi od 13 godina, a drugo predškolskog uzrasta, vjerojatno s ciljem da daju dodatnu dozu ozbiljnosti svome interesu za kupovinu stana. Tako su 4. kolovoza ove godine pokrali 31-godišnjakinju iz Sarvaša kod Osijeka, koja je ljetos oglasila prodaju stana u Osijeku.

– Javili su se kao potencijalni kupci te su uz prethodnu najavu telefonom došli zajedno s djecom pogledati stan, no tom su prigodom vlasnici stana ukrali 1.500 kuna u gotovini i mobitel čime su joj nanijeli štetu od 2.000 kuna zbog čega im slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku Đ doznajemo od glasnogovornice PU Osječko-baranjske Edite Roterbauer.

Prema informacijama koje policija ima, ovaj par po istom scenariju operira po cijeloj Hrvatskoj, ali rijetko kada im se dogodi da im krađa bude u vrijednosti iznad 1.000 kuna, jer samo u tom slučaju podliježu kaznenoj prijavi.

– Koliko smo uspjeli doznati njihove se krađe svode na na sitne predmete i nakit, a da je tome tako potvrđuje i to da smo utvrdili kako su u isto vrijeme, dakle početkom kolovoza, u Osijeku „gledali“ još jedan stan pri čemu su vlasnicima ukrali srebrninu koja je vrijedna manje od 1.000 kuna, a tada nema kaznene prijave. Mi ćemo naša saznanja proslijediti oštećenim vlasnicima, a tada je na njima da pokrenu privatnu parnicu. Inače, princip krađa im je standardan. Dok jedno razgovara i zapričava, drugo krade – kaže Roterbauer.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top