Izdvojeno:
Iskustvo podstanarke bez gazde!

Iskustvo podstanarke bez gazde!

Donosimo iskustvo podstanarke u nezavidnom položaju!

Podstanarka sam i zivim u tom stanu vec trecu godinu.Kad sam ga iznamljivala trazila sam da potpisemo ugovor medjutim gazda kao i svaki gazda nije htio, tako da ja nemam nikakvog papira da sam tu podstanar osim uplatnica kojim sam uplacivala stanarinu i imam racune za internet i tv koji su na moje ime jer sam ja to uvela kad sam se uselila uz gazdinu suglasnot i njegov potpis.

E sad se dogodilo sljedeće, gazda je preminuo i sad se tu vise ne zna tko je odgovoran… situacija je ovakva: on je zivio sa jednom zenom 7 god i zena je stalno dolazila po novce kod mene dok se nisu odselili u drugo mjesto,a onda sam stanarinu uplacivala na gazdin tekuci racun uglavnom sam vecinom komunicirala sa njom, medjutim oni nisu bili vjencani i nakon njegove smrti meni se na vratima pojavljuje covjek koji kaze da je od gazdine sestre muz i da ta zena (koja je dakle dolazila i s kojom sam ja komunicirala, gazdarica) nema vise nista sa stanom da se to sad treba pravno rijesavat kome stan itd. itd. i da bi se taj stan trebao njemu placat. Kad sam nju nazvala ona je samo rekla da ona sa tim nema vise nista i da to rijesavam sa pokojnikovom obitelji koju ja uopce ne poznam niti znam tko je u kakvim odnosima, uglavom znam samo ( a to su opet rijeci nepoznatog covjeka koji se meni predstavio tako i tako) da su od pokojnika zivi otac i majka,ali su izgleda bolesni,pokojnik ima bracu i sestre, ni sama ne znam koliko, stvarno pojma nemam i da pokojnik ima dvoje djece koji zive u Rusiji sa majkom i da je ona njegova zakonita zena i da su kao oni nasljednici…i ima jos jednog sina u Njemackoj iz prvog braka valjda…Ja sad vise ne znam sta tu napravit, dakle nasljednici mi se ne javljaju jer naravno jos nije ostavstina napravljena a covjek koga ne poznam hoce novce za stan…dakle lud, zbunjen, itd!Ali šta sad , nema problema ja cu to placat vama, jer bi  ti novci trebali ici pokojnikovim roditeljima.. dao mi je broj racuna i ja sad to plaćam njemu. A u zadnje vrijeme kako me financijska kriza stiskla ja nisam par mjeseci platila režije od kojih ne bježm i znam da moram platit cu ih kad budem u mogucnosti medjutim gospodin se sad prijeti da ce me izbacit vani, promijeniti bravu. Mene sad zanima Šta ja mogu napravit i kako se ponašati u ovom slučaju? Opet ponavljam trenutna situacija mi je takva da nisam platila režije ali kao što sam plaćala do sada platiti ću i ovo. Da li da idem na policiju i prijavim to jer se bojim da se ne desi da dodjem sa posla i stvarno ne mogu ući u stan! Činjenica je da se vlasnik stana sad ne zna i da ja pojma nemam kome stan plaćam, a da se doticni gospodin ponaša kao bog!!!!Molim pomoć!!!!

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top