Izdvojeno:
Kvadrati padaju, a u splitu rastu

Kvadrati padaju, a u splitu rastu

Drastičan pad prodaje nekretnina prouzročio je i blagi pad cijena stambenog kvadrata, koje su, prema podacima portala specijaliziranog za nekretnine Crozzila, pale u svim većim hrvatskim gradovima, osim nekretnina u Splitu.

Uspoređujući cijene u kolovozu s onima iz srpnja, najviše su pale cijene stanova u Dubrovniku, za čak šest posto, sa 3572 na 3358 eura po kvadratu. Drugi najveći pad, od 3,6 posto, bilježi Osijek u kojemu su cijene smanjene s tisuću na 964 eura.

U Zagrebu su u mjesec dana stanovi pojeftinili 0,6 posto, s 1859 na 1848 eura, a u Rijeci 0,5 posto, s 1716 na 1707 eura. Skuplji je jedino Split, u kojem su cijene nekretnina kvadrata skočile 0,3 posto, odnosno, sa 2154 na 2160 eura. Najveći interes za kupnju stanova u Hrvatskoj, prema Crozili, dolazi iz BiH, Njemačke, Kanade, Češke, SAD-a, Švicarske, Slovenije, Velike Britanije, Švedske i Latvije.

Izvor:limun.hr

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top