Izdvojeno:
Novi ministar planira “spas podstanarstva”!

Novi ministar planira “spas podstanarstva”!

NOVI ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak je kazao kako će mu jedna od prvih odluka biti izmjena zakona o legalizaciji objekata te njegova hitna provedba.

“Zakon o legalizaciji mora biti potpuno provediv i pravedan, a legalizacija jeftina. U sljedećoj godini moramo legalizirati niz objekata, prvenstveno poljoprivrednicima jer oni neće dobivati poticaje”, kazao je Vrdoljak, piše HRT.

Potvrdio je da će država i dalje nastaviti subvencionirati stambene kredite. Najavio je i mjere koje će potaknuti izgradnju novih stanova za prodaju i najam, jer su oni potrebni za pokretanje tržišta nekretnina. Predstavit će i projekte obnove javnih zgrada po principu energetske učinkovitosti i održivog razvoja.

“Znam da zvuči preambiciozno ali mi je velika želja da do kraja mandata najveći dio Hrvatske bude katastarski izmjeren, a gruntovnice i katastar budu usklađeni”, kazao je Vrdoljak i dodao kako treba “dignuti” građevinski sektor visokogradnje.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top