Izdvojeno:
Prevarili državu a nisu iz Hrvatske, jel moguće?

Prevarili državu a nisu iz Hrvatske, jel moguće?

Godinama su mudro tajili činjenicu da im je stanodavac u rodu, a nakon dvije godine istrage otkrivena je njihova prijevara pa će osam članova obitelji završiti u zatvoru.

Osmočlana obitelj iz Britanije koja je prevarom zaradila gotova 2 milijuna eura u utorak je osuđena na ukupno 50 mjeseci zatvora. Dok su u njihovom voznom parku bili luksuzni automobili kao što su Mercedes i Porsche, porezne obveznike njihov je stil života koštao oko 1,5 milijuna funti, jer su na prijevaru koristili socijalnu naknadu za stanovanje.

Jedan od rođaka digao bi hipoteku na kuću, obično koristeći lažne informacije, a zatim bi kuću iznajmio drugom članovu obitelji. Stanari su prikrivali činjenicu da su u srodstvu sa stanodavcem, te su tražili stambenu naknadu, a sredstva su koristili za otplaćivanje hipoteke.

Prekumar Pathmanathan (46) i njegov djever Sittamplan Soundrasritharan (51) sa prijevarom su započeli još 1993. u Clayton Avenueu u sjevernom Londonu, sve dok socijalnim radnicima nije dojaljeno kako se u ovoj opbitelji događa nešto nezakonito. Istraga je trajala dvije godine, a na izricanju presude sudac je kazao kako su nedjela počinjena zbog pohlepe, a ne iz nužde.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top