Izdvojeno:
Upisao sam faks tata kupi mi stan

Upisao sam faks tata kupi mi stan

Agencijama za prodaju nekretnina u srpnju posao doslovce cvate. Roditelji brucoša koji će na jesen sjesti u klupe zagrebačkih fakulteta požurili su se kupiti stanove za svoje novopečene studente.

 

Kupuju i Slavonci Prema riječima vlasnika agencija, na vrhu su ljestvice najtraženijih stanova jednosobni i garsonijere, a najčešći su kupci, doznajemo, Splićani, koje slijede Zadrani, Dubrovčani, Šibenčani te oni iz Požege i Slavonskog Broda. Potražnja za studentskim stanovima porasla mi je za čak 30 posto. Cijelo ljeto ne mislim zbog toga ići na godišnji odmor jer je sada najbolje vrijeme za zaradu. Stanove najčešće kupuju roditelji čija su se djeca upisala na Filozofski, Pravni i Ekonomski, pa stanove traže u blizini fakultetskih zgrada ističe Josip Puljek, vlasnik agencije Tomislav. Kredit je najčešći način plaćanja studentskih stanova, no ima i onih koji svojih 40-ak kvadrata plate u gotovini. Najčešće se traže stanovi od oko 40 četvornih metara čije se cijene kreću od 1600 do 1900 eura po kvadratu. No za Vrbik, koji je i najtraženiji, treba izdvojiti i više od 2000 eura po kvadratu kaže Miroslav Brzović, direktor agencije Optimum nekretnine, koji je u posljednja tri mjeseca prodao sedam studentskih stanova. Prema riječima agenata za nekretnine, stanovi se sve više prodaju jer se mjesečna najamnina gotovo izjednačila s ratom kredita. Preskupa najamnina Za najam garsonijere u centru grada potrebno je tako izdvojiti čak 250-300 eura, koliko i za jednosobni stan, a za dvosobni od 300 do čak 400 eura na mjesec. Nažalost, nemam novca za kupnju stana pa ću dati molbu za dom. Ali istina je da mnogo Splićana kupuje stanove. Prijateljica koja će studirati na Filozofskom baš je nedavno kupila novi stan na Vrbiku kreditom, a jedan prijatelj, inače lovaš koji je upisao medicinu, kupio je novi stan na Šalati, i to gotovinom priča brucošica Filozofskog fakulteta Ivana iz Splita.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top