Izdvojeno:

Najskuplji stanovi zagreb

Cijene stanova za najam u Zagrebu su od početka godine pale, ovisno o lokaciji, za gotovo osam posto. “Vlasnici spuštaju cijene najma tek onda kada vide da im je to isplativije nego da stan bude prazan po nekoliko mjeseci”, objašnjava Tamara Škorić s portala Crozilla koji je objavio podatke.

 

Najviše su pale cijene manjih stanova, onih od 20 do 40 četvornih metara, i to s u prosjeku 315 eura mjesečnog najma na 290 eura. Najmanje su pojeftinili najmovi stanova između 40 i 60 “kvadrata” koji su ujedno i najtraženiji, i to za samo 0,7 posto. Budući da cijena najma proporcionalno raste s veličinom stana, u Zagrebu su najskuplji stanovi između 120 i 200 četvornih metara.

Najjeftiniji stanovi su u Novom Zagrebu, gdje se za garsonijeru u prosjeku traži 227 eura, a za stanove veće od 120 “kvadrata” 900 eura. Istočni dio grada također je jeftiniji od zapadno-manje nego u siječnju ove godine. Cijene najma osjetno variraju s obzirom na lokaciju, pa su najskuplji oni u središtu grada u kojem za velike stanove treba izdvojiti gotovo 1500 eura na mjesec, a za garsonijere i 342 eura.

Tatjana Lekić, posrednica za najam nekretnina iz agencije Legis, kaže da upita za stanove ima poprilično, ali su klijenti zainteresirani samo za one koji su potpuno opremljeni Zbog toga je u ponudi portala Crozilla stan od oko 30 “kvadrata” u Novom Zagrebu od samo 180 eura najma, no nitko ga ne želi jer ruje dovoljno oprerrdjen.

Najjeftiniji stan u njihovoj ponudi ima 71 četvorni metar i u Gajnicama se iznajmljuje za svega 120 eura, dok najskuplji stan u ponudi ima 258 četvornih metara, u središtu je grada i iznajmljuje se za 5000 eura na mjesec. Stan je inače u ponudi agencije Opereta čiji agent Boro Vujović objašnjava da je riječ o luksuznom stanu za koji uvijek ima upita jer je riječ o kvalitetnoj nekretnini na atraktivnoj lokaciji.

Za stan se uglavnom zanimaju stranci. Istodobno, Tamara Skorić iz agencije Hillberg kaže da se zbog krize danas traže korektni, a ne više luksuzni stanovi za najam te da za luksuzne nekretnine nedostaje stranih klijenata.

 

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top