Izdvojeno:
Zarazili se studenti, odakle dolazi meso?

Zarazili se studenti, odakle dolazi meso?

Da je studenski život u podstanarstvu težak svi smo znali a da ga hrvatska država pogoršava sada vidimo.

Zar nije dovoljno što nam obitelji pate zbog našeg školovanja nego moramo i jest pokvareno meso?

Vjerovatno je meso iz nedavne akcije pokvareno meso završilo na stolovima studenata jer ” i tako su studenti samo državi na teret” pa je jednostavnije ubiti dvije muhe jednim udarcem (a ne voziti meso u spalionice).

Neslužbeno doznajemo da su se hranili u studentskoj menzi u restoranu Raj.

Jeo sam piletinu u Raju ujutro, a bečki odrezak popodne. U 20 sati pozlilo mi je u Studentskom domu. Povraćao sam svakih sat do dva. Popio bih nešto svakih sad do dva i opet osjetio slabost. Ujutro sam otišao u bolnicu i dali su mi infuziju. Sad mi je malo bolje – kaže Jurica Mlakar, 19-godišnji student Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Jedan je od 12 mladića koji su se otrovali hranom u Varaždinu.

– Počelo je s povraćanjem i proljevom. Stavili smo ih na infuziju. Imaju simptome gastroenterokolitisa. Ne znamo uzročnik. Treba obaviti analize, kako bismo saznali je li bakterija ili virus. Pretpostavljamo da nije salmonela – kaže Snježana Hunjadi-Čelar, voditeljica odjela za Infektivne bolesti u Općoj bolnici Varaždin. Kako kaže, od četvrtka navečer, na odjelu su primili 12 studenata s probavnim smetnjama, ali ni jedan nije klinički zbrinut. Obrađuju ih u dnevnoj bolnici, a ako se kojem stanje pogorša, klinički će ga zbrinuti.

Oboljeli studenti dobili su infuziju. Ima ih iz čitave Hrvatske, a nije riječ smo o srednjoškolcima. Naime, i Dino Zavrtnik, varaždinski srednjoškolac zbrinut je.
– Počelo je s bolom u želucu u 3 sata u noći. Ja sam jeo pizzu u jednom varaždinskom restoranu. Stvarno ne znam gdje sam pokupio bolest – kaže Dino.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Jedan komentar

  1. Jedna od rijetkih ružnih uspomena iz studentskih dana koju i dan-danas pamtim jeste trovanje šigelom. Ne dao Bog nikome, usred noći zaboli stomak i imam pola minute da dođem do toaleta, na kojem sjedim po 15 minuta. Još sam dobro i prošao što nisam povraćao niti sam imao temperaturu, kao većina mojih drugova. Da ne govorim da se sve desilo uoči ispitnog roka koji sam polovično odradio jer mi je trebalo oko mjesec dana da se organizam potpuno vrati u normalu, ne računajući iznenadne nalete dijareje kojih je bilo i godinu dana nakon trovanja.

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top