Izdvojeno:
Zarazili se studenti, odakle dolazi meso?

Zarazili se studenti, odakle dolazi meso?

Da je studenski život u podstanarstvu težak svi smo znali a da ga hrvatska država pogoršava sada vidimo.

Zar nije dovoljno što nam obitelji pate zbog našeg školovanja nego moramo i jest pokvareno meso?

Vjerovatno je meso iz nedavne akcije pokvareno meso završilo na stolovima studenata jer ” i tako su studenti samo državi na teret” pa je jednostavnije ubiti dvije muhe jednim udarcem (a ne voziti meso u spalionice).

Neslužbeno doznajemo da su se hranili u studentskoj menzi u restoranu Raj.

Jeo sam piletinu u Raju ujutro, a bečki odrezak popodne. U 20 sati pozlilo mi je u Studentskom domu. Povraćao sam svakih sat do dva. Popio bih nešto svakih sad do dva i opet osjetio slabost. Ujutro sam otišao u bolnicu i dali su mi infuziju. Sad mi je malo bolje – kaže Jurica Mlakar, 19-godišnji student Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Jedan je od 12 mladića koji su se otrovali hranom u Varaždinu.

– Počelo je s povraćanjem i proljevom. Stavili smo ih na infuziju. Imaju simptome gastroenterokolitisa. Ne znamo uzročnik. Treba obaviti analize, kako bismo saznali je li bakterija ili virus. Pretpostavljamo da nije salmonela – kaže Snježana Hunjadi-Čelar, voditeljica odjela za Infektivne bolesti u Općoj bolnici Varaždin. Kako kaže, od četvrtka navečer, na odjelu su primili 12 studenata s probavnim smetnjama, ali ni jedan nije klinički zbrinut. Obrađuju ih u dnevnoj bolnici, a ako se kojem stanje pogorša, klinički će ga zbrinuti.

Oboljeli studenti dobili su infuziju. Ima ih iz čitave Hrvatske, a nije riječ samo o studentima. Naime, i varaždinski srednjoškolac zbrinut je.
– Počelo je s bolom u želucu u 3 sata u noći. Ja sam jeo pizzu u jednom varaždinskom restoranu. Stvarno ne znam gdje sam pokupio bolest – kaže srednjoskolac.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top