Izdvojeno:
Što je potrebno za dobiti studentsku subvenciju?

Što je potrebno za dobiti studentsku subvenciju?

Nekoliko savjeta kako doći do studenske Subvencije za studente koji žive u podstanarstvu, država subvencionira jedan dio najma zastanove pa zašto to ne iskoristiti, donosimo uvjete i korake kako doći dosubvencije za studente u podstanarstvu.

Ono što vam je potrebno za molbu je sljedeće: domovnica (imaju je svi.. ili bi je barem trebali imati), potvrda o prebivalištu koju vam roditelji moraju poslati od kuće. Po potvrdu o boravištu morate otići u Petrnjsku 4, na MUP. Tamo morate odvesti i gazdu s vlasničkim papirima i osobnom iskaznicom, kupite formular za 2 kn, ispunite i predate ga teti na šalter. Treba vam još i prijepis ocjena koji tražite u referadi od ”ljubaznih” gospođa koje tamo rade. Rodni list vam treba ako prvi put radite sve ovo, ali za svaki slučaj najbolje da ga ponesete svaki put; to je samo jedan papir više, a ako ga nemate morate biti spremni na cijelu proceduru još jednom. Trebate kupiti i molbu za smještaj u dom koja vrijedi za sve ( 5 kn, u papirnici kod SC-a). Sve dokumente treba odnijeti u poslovnicu za smještaj u Savskoj 25. Naravno, ne zaboravite indeks jer dobijete žig kad predate sve dokumente, a isprintaju vam i ugovor koji obavezno čuvajte!

Ako ostvarite pravo na subvenciju SC vam automatski otvara račun u HPB-u (Hrvatskoj poštanskoj banci u Jurišićevoj), kamo odlazite po pin i karticu, a na isti račun vam dvaput godišnje sjeda određeni iznos. Natječaj za subvencije obično počinje sredinom studenog, rješenja se objavljuju krajem prosinca kada se potpisuju i ugovori. Prvu uplatu možete očekivati u veljači, a drugu u listopadu. Nema veze ako ste pali godinu, time ne gubite prava, samo vam se smanjuje broj bodova.
Iznos subvencije ovisi o tome odakle ste i koliko broj bodova imate. Svaka ocjena i svaki priloženi dokument donosi određeni broj bodova, a rijetko se događa da nekome subvencija bude odbijena. Natječaj za subvenciju objavljuje se u prostoru Studenskog centra pa je dobro čitati sve oglase koji se nalaze izvješeni.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top