Izdvojeno:
Iznajmili stan pa ga prodali

Iznajmili stan pa ga prodali

Stan samo iznajmio mladom paru. Sve smo obavili po proceduri – sklopili smo ugovor, fotokopirali smo osobne iskaznice – ja njihove, oni moju. U tom trenutku počinje moja paklena priča. Kad je stigao prvi dogovoreni datum za naplatu stanarine i režija par se nije javljao. Odlučio sam nazvati i provjeriti što se događa. Javila se nepoznata žena koja je tvrdila da je ona vlasnica stana. Odjurio sam na policiju, gdje se ubrzo rasplela cijela priča o mladom paru i njihovom prijatelju, koji se predstavljao kao njezin otac.

Taj je trojac harao po Zagrebu pljačkajući najmodavce. Krivotvorili su moju osobnu iskaznicu, napravili lažni kupoprodajni ugovor te su se upisali u gruntovnicu kao vlasnici stana. Nakon toga nekretninu od 40-ak četvornih metara prodali su za 40.000 eura. Nekoliko godina po sličnom sistemu varali su stanodavce, ali nakon mog slučaja završili su u zatvoru. No, trebalo je puno vremena i papira da dokažem da sam vlasnik svog stana. (Igor, Zagreb)

 

Izvor: telegram.hr

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

4 komentara

 1. Stanodavac je stara i neuka osoba. Na zahtjev podstanara prijavio ih je 5, sve na prebivaliste, u obiteljskoj kuci, u kojoj je suvlasnik sa suprugom i sinom. Suprugu i sina nije pitao niti je policija trazila njihove potpise i suglasnost.
  U međuvremenu jedan od podstanara nije htio placati a niti iseliti iz kuce.
  Moze li stanodavac sada, kad je shvatio sto je ucinio, odjaviti tih 5 podstanara s prebivalista u svojoj kuci a prijaviti ih samo na BORAVISTE u svojoj obiteljskoj kuci. Kucu je stekao sa suprugom a pola kuce je prije 4 godine prepisao na sina.

 2. Pozdrav tamo. Mi nudimo kredite od $ 5,000 do $ 2,00,000. Uz punu pravnu dokumentaciju o financiranju kao i odobravanje i licenciranje akreditiranih sredstava klijentima u roku od 3-5 radnih dana. sljedećeg;
  Teški zajmovi,
  Osobni zajmovi,
  Poslovni krediti
  Zajam za zajednički pothvat
  Studentski kredit,
  kredit za automobil,
  Građevinski krediti,
  premošćivanje kredita,
  Osobni zajmovi,
  Hipotekarni krediti, E.T.C
  Ljubazno nas kontaktirajte na: freedomfinancialnetwork2019@gmail.com

 3. Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

 4. Moj otac je mozda prevarom potpisao ugovor o najmu stana s mojim bratom ili je mojeg brata prijavio na svoju adresu prije vise od godine dana. Medjutim, on sada zeli sklopiti ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju sa mnom. Bi li u tom slucaju nas ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju bio valjan i bi li ja brata mogla tuziti tuzbom za ometanje posjeda odmah nakon upisa u zenljisne knjige?

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top