Izdvojeno:
Iznajmili stan pa ga prodali

Iznajmili stan pa ga prodali

Stan samo iznajmio mladom paru. Sve smo obavili po proceduri – sklopili smo ugovor, fotokopirali smo osobne iskaznice – ja njihove, oni moju. U tom trenutku počinje moja paklena priča. Kad je stigao prvi dogovoreni datum za naplatu stanarine i režija par se nije javljao. Odlučio sam nazvati i provjeriti što se događa. Javila se nepoznata žena koja je tvrdila da je ona vlasnica stana. Odjurio sam na policiju, gdje se ubrzo rasplela cijela priča o mladom paru i njihovom prijatelju, koji se predstavljao kao njezin otac.

Taj je trojac harao po Zagrebu pljačkajući najmodavce. Krivotvorili su moju osobnu iskaznicu, napravili lažni kupoprodajni ugovor te su se upisali u gruntovnicu kao vlasnici stana. Nakon toga nekretninu od 40-ak četvornih metara prodali su za 40.000 eura. Nekoliko godina po sličnom sistemu varali su stanodavce, ali nakon mog slučaja završili su u zatvoru. No, trebalo je puno vremena i papira da dokažem da sam vlasnik svog stana. (Igor, Zagreb)

 

Izvor: telegram.hr

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Jedan komentar

  1. Stanodavac je stara i neuka osoba. Na zahtjev podstanara prijavio ih je 5, sve na prebivaliste, u obiteljskoj kuci, u kojoj je suvlasnik sa suprugom i sinom. Suprugu i sina nije pitao niti je policija trazila njihove potpise i suglasnost.
    U međuvremenu jedan od podstanara nije htio placati a niti iseliti iz kuce.
    Moze li stanodavac sada, kad je shvatio sto je ucinio, odjaviti tih 5 podstanara s prebivalista u svojoj kuci a prijaviti ih samo na BORAVISTE u svojoj obiteljskoj kuci. Kucu je stekao sa suprugom a pola kuce je prije 4 godine prepisao na sina.

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top