Izdvojeno:
Novi stambeni nameti: porez na stanove u kojima se ne živi!

Novi stambeni nameti: porez na stanove u kojima se ne živi!

Porez na imovinu će se obračunavati na sve nekretnine u kojima se ne živi. Čak i vlasnici zemljišta u građevinskoj zoni dodatno će se oporezovati ako zemljište ne stave u funkciju. Linić ujedno najavljuje da će se uvesti porezi na dividendu i mirovinu.

Iako predsjednik SDP-a i čelnik Kukuriku koalicije Zoran Milanović tijekom kampanje strogo pazi da ne otkriva koje će sve mjere buduća vlast s njim na čelu poduzeti kako ne bi preplašio svoje birače, njegov bliski suradnik Slavko Linić puno je otvoreniji.

Novi list piše kako je Linić u svojoj Rijeci otvoreno govorio o uvođenju poreza na dividendu i poreza na imovinu.

Linić najavljuje da će se porezom na dividendu i imovinu nadoknaditi manjak poreznih prihoda od poreza na dobit jer će se sva reinvestirana dobit tvrtki osloboditi plaćanja poreza.

Porez na imovinu će se obračunavati na sve nekretnine u kojima se ne živi. Čak i vlasnici zemljišta u građevinskoj zoni dodatno će se oporezovati ako zemljište ne stave u funkciju. Također, zemljište koje je ušlo u građevinsku zonu, a nije izgrađeno, gubit će status i vratit će se natrag u poljoprivredno, najavljuje Linić.

‘Onaj tko ima 10 stanova, bogat je čovjek i mora plaćati porez na 9 stanova, kazao je Linić.

Tijekom mandata Linić otkriva i da će se sadašnje izdvajanje za zdravstveno osiguranje prepoloviti sa sadašnjih 15 na 7,5 posto plaće svih zaposlenika.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top