Izdvojeno:
Besplatni apartman

Besplatni apartman

 Stobrečanin je podstanarskoj  obitelji Stefanović ponudio apartman, HSP i Hvidra će se zauzeti za trajnije rješenje, a Hvarani će novac uplatiti ‘Jurju Bonačiju’ jer ga Ljiljana Stefanović ne želi uzeti na ruke.
Besplatno nudim obitelji vukovarskog branitelja Dragana Stefanovića na korištenje svoj apartman u Stobreču. Ima oko 45 kvadrata, jednu sobu i dnevni boravak s dva kauča. Spreman sam žrtvovati sezonu i ništa ne zaraditi na iznajmljivanju turistima.

Suosjećam s obitelji i razumijem njihovu situaciju jer znam kakva je država. Za to vrijeme neka državne institucije naprave sve da trajno riješe problem te obitelji s troje bolesne djece – ponudio je pomoć Ivan Cokarić iz Stobreča kako mlada obitelj ne bi ostala na ulici nakon što se u petak iseli iz podstanarskog stana u Žrnovnici.

Pravaško obećanje

Cokarić ipak neće čitavo pružanje pomoći morati preuzeti na sebe. Naime, članovi HSP-a dr. Hrvoje Tomasović, Ivan Protrka, koji je i županijski vijećnik, te Luka Roguljić, koji je gradski vijećnik, obećali su da će njihova stranka s deset tisuća kuna namijenjenih najamnini pomoći obitelji Stefanović kad im se u Splitu pronađe podstanarski stan.

Protrka je također najavio da će na Skupštini Splitsko-dalmatinske županije postaviti pitanje kako Županija može pomoći tom branitelju u nevolji i o tome izvijestiti župana Antu Sanadera i predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara.

Protrka želi da toj mladoj obitelji u plaćanju stana pomognu Županija i Grad, te napominje kako će poduzeti sve da se za problem Dragana Stefanovića nađe stalno rješenje.

Mario Tomasović, predsjednik splitske Hvidre, kazao je da je porazgovarao s dogradonačelnikom Jurom Šundovom, te da će Hvidra u suradnji s Gradom učiniti sve što je u njihovoj moći. Tomasović napominje da iako Hvidra može pomoći onim braniteljima koji imaju drugostupanjsko rješenje o invalidnosti, a Stefanović ima tek prvostupanjsko, da sebi daje moralno pravo da poduzme konkretne korake s obzirom da se radi o branitelju kojem je otac ubijen u ratu i koji ima čak troje bolesne djece.

Na apel za pomoć javili su se Joško i Franko Krstinić iz Vrboske na Hvaru koji obitelji žele dati pet do šest tisuća kuna. No, kako Ljiljana Stefanović odbija uzeti novac u ruke, Krstinići će ga uplatiti u Centar za obrazovanje i odgoj “Juraj Bonači” za njihova sina Dina koji ima višestruka oštećenja mozga, mentalnu retardaciju, samo jedan posto vida, motoričke smetnje, epilepsiju i niz drugih problema.

‘Znam kako je to’

– Nekada nisam ni ja imao i znam kako je biti u teškoj situaciji. I kada imaš sve, kao da nemaš ništa ako su ti djeca bolesna, kazao je Joško iz Vrboske.

Javljaju se i mnogi drugi koji nude različite oblike pomoći. Jedna gospođa je ponudila svoju kuću u jednom selu, no kako je bez struje, ne bi bili zadovoljavajući uvjeti za život bolesne djece.

– Iznenađeni smo koliko ima dobrih ljudi. Ne znam kako im se odužiti. Hvala im svima – kazala je Ljiljana Stefanović.

Slobodna Dalmacija

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top