Izdvojeno:
Ništa od Splitskog POS-a? Ili je nešto drugo?

Ništa od Splitskog POS-a? Ili je nešto drugo?

Građevinska inspekcija zatvorila je u četvrtak gradilište na Kili jer investitori, Igor Sapunar, nećak gradonačelnika Željka Keruma, i Marina Wallner, nisu postupili prema Rješenju o građenju kojeg im je Grad Split izdao još početkom prosinca prošle godine.

Naime, kako smo već pisali, investitori jeftinijih stanova, koji su trebali biti namjenjeni gradskim podstanarima, nisu obavili parcelaciju zemljišta, te su tako ignorirali naputke gradske uprave koja im je izdala rješenje za građenje.

Drugim riječima, Sapunar i Wallner trebali su do početka prvih radova na gradilištu objediniti sve dijelove zemljišta na kojem namjeravaju graditi u novu, jedinstvenu česticu, te je kao takvu upisati u katastar.

Podsjetimo, na Kili se trebalo izgraditi oko 600 stanova po cijeni kvadrata od oko tisuću eura, a prvenstvo kupnje imali bi gradski podstanari koji se nalaze na Listi prvenstva za kupnju jeftinijih gradskih stanova.

Što će biti s trenutno najisčekivanijim projektom u gradu, ostaje tek za vidjeti…

Nadamo se da će uspiti riješiti ova situacija sa Gradom Splitom i gos.Sapunarom jer mislim da je svima u interesu da se napravi nešto glede podstanara u Splitu i njihovih POS stanova, samo mi nije jasno zbog čega se toliko politika miješa u ovakve socijalne teme, ako je Kerum ili Spaunar želio odraditi posao i napraviti POS stanove koji su bolna točka svih dosadašnjih vlasti a sjetimo se zadnjih POS Brodarica stanova u kojima žive sudci i lječnici a najmanje oni za kojih se stanovi radili nije mi jasno čiji je interes da podstanari ostaju u tuđim stanovima i budu građani drugog reda.

Ili su neki od velikih spitskih stanodavaca sa desecima svojih stanova u politici pa im nije u interesu smanjenje broja Splitskih podstanara!

Imate vi neke nove informacije slobodno me kontaktirajte!

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top