Izdvojeno:
Čović: Nisam kupio stan po povlaštenoj cijeni

Čović: Nisam kupio stan po povlaštenoj cijeni

Sve što sam radio od 2000. do 2003., kad sam bio na čelu Uprave Hrvatske elektroprivrede, radio sam u skladu sa zakonom i odlukama nadležnih tijela. Nije bilo nikakvog utjecaja politike. No, ako netko smatra da su se događale neke nepravilnosti, spreman sam u svakom trenutku odgovoriti na pitanja državnih institucija ustvrdio je koji je u vrijeme Račanove koalicijske Vlade bio prvi čovjek HEP-a.

 

Nakon HDZ-ova dolaska na vlast smijenjen je i na njegovo je mjesto postavljen Ivan Mravak. Čović je sada čelni čovjek Zagrebačkog holdinga. On demantira da je sudjelovao u prodaji stanova po povlaštenim uvjetima, a kamoli da je osobno kupio stan po 40 posto nižoj cijeni. Navodi da su se svim radnicima HEP-a koji su to htjeli, stanovi prodavali isključivo po tržišnoj cijeni.

Jedino se u slučaju otkupa u gotovini stan prodavao po deset posto nižoj cijeni, i to zaposlenicima koji su u njima stanovali, a na temelju odluke Skupštine HEP-a iz 1998. kad sam ja bio marginalna osoba u HEP-u. Ja nisam imao popust jer sam se odlučio na obročnu otplatu na 20 godina. Svoj stan na Trešnjevci otplaćujem već  godina po 3300 kuna mjesečno, ističe Čović.

Podsjetimo, sve je počelo nakon što su današnji predsjednik Uprave HEP-a, Leo Begović, i predsjednica Vlade, Jadranka Kosor, rekli kako je u vrijeme Račanove Vlade otuđeno 166 stanova HEP-a te da su neki nabavljeni po netržišnim uvjetima. Dokumentacija je predana Državnom odvjetništvu koje bi trebalo utvrditi ima li osnove za pokretanje istrage.

Izvor/autor: Jutarnji list

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top