Izdvojeno:
Gradnja POS stanova u Varaždinu

Gradnja POS stanova u Varaždinu

Po ugovorima o gradnji, prve četiri zgrade trebaju biti dovršene i useljive u roku od 20 mjeseci, odnosno u prosincu sljedeće godine. Prosječna prodajna cijena stana je 1012 eura po kvadratu.

U Varaždinu je počela gradnja novog POS-ova naselja, a predstavnici investitora, izvođača radova i projektanata najavili su da će po programu društveno poticane stanogradnje u prvoj fazi biti podignute četiri zgrade s ukupno 168 stanova, 80 garaža i dvama poslovnim prostorima, u što će biti uloženo 99,15 milijuna kuna.

Izvođači radova bit će Zagorje-Tehnobeton, Coning-inženjering i Coning-ecogradnja, a investitori su država, grad Varaždin i Javna ustanova Gradski stanovi Varaždin.

Po ugovorima o gradnji, prve četiri zgrade trebaju biti dovršene i useljive u roku od 20 mjeseci, odnosno u prosincu sljedeće godine, a investitori i izvođači radova nadaju se da će to biti i ranije. Zemljište za prvu fazu ustupio je grad koji će komunalno opremiti sve objekte i priključiti ih na infrastrukturu, a gradnju će financirati država poticajima i novcem kupaca s popisa reda prvenstva.

U tijeku je odabir stanova podnositelja zahtjeva s popisa iz 2008. godine, a kako su se nakon nastanka tog popisa okolnosti promijenile, otvoren je i natječaj za novi popis, na koji se građani zainteresirani za kupnju POS-ova stana mogu javiti do 2. svibnja, istaknuo je ravnatelj Gradskih stanova Varaždin, Vladimir Kukec.

Kupci stan plaćaju udjelom od najmanje 15 posto vrijednosti stana, banka kreditira 47 posto vrijednosti, a ostatak od 38 posto su državni poticaji i udio grada u zemljištu i infrastrukturi. Prosječna prodajna cijena stana je 1012 eura po četvornom metru.

Na predjelu u Ulici Vilka Novaka u Varaždinu planira se idućih godina izgraditi stambeno naselje s ukupno 18 zgrada, sa sadržajima potrebnima za kvalitetan život naselja: dječjim vrtićima, ljekarnama, ambulantama i trgovinama. Na tom bi mjestu trebala biti izgrađena i crkva nove župe svete Ane, a najvjerojatnije i centar Caritasa Varaždinske biskupije.po četvornom metru.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top