Izdvojeno:
Novi ministar planira “spas podstanarstva”!

Novi ministar planira “spas podstanarstva”!

NOVI ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak je kazao kako će mu jedna od prvih odluka biti izmjena zakona o legalizaciji objekata te njegova hitna provedba.

“Zakon o legalizaciji mora biti potpuno provediv i pravedan, a legalizacija jeftina. U sljedećoj godini moramo legalizirati niz objekata, prvenstveno poljoprivrednicima jer oni neće dobivati poticaje”, kazao je Vrdoljak, piše HRT.

Potvrdio je da će država i dalje nastaviti subvencionirati stambene kredite. Najavio je i mjere koje će potaknuti izgradnju novih stanova za prodaju i najam, jer su oni potrebni za pokretanje tržišta nekretnina. Predstavit će i projekte obnove javnih zgrada po principu energetske učinkovitosti i održivog razvoja.

“Znam da zvuči preambiciozno ali mi je velika želja da do kraja mandata najveći dio Hrvatske bude katastarski izmjeren, a gruntovnice i katastar budu usklađeni”, kazao je Vrdoljak i dodao kako treba “dignuti” građevinski sektor visokogradnje.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

4 komentara

  1. Podstanar sam već 15 godina.Imam dvoje dijece.Koloko se još mora čekat da ministar to provede ?Zgrada ima praznih koliko god hoćeš,zašto čekat da se nove naprave¨?Gdje se treba prijavit

  2. A treba čekati da se barem jedan dio ideje provede u dijelo, nadam se da će barem nešto napraviti za nas podstanare što bivša vlada nije.

  3. pun mi ih je kufer čekamo 4.dijete,a jedva našli stan sa 3 djece.neznam šta će sad bit kad kažem za ovo.ma mislim, da bar plaćaju poreze i poštuju nas koji sa režijama plaćamo oko 3500kn!a i uvjetuju da se plaćaju režije sve do 15. taj mj.nisi ni potrošio režije već plaćaš,a polog si dao neznam za šta.imamo jako neugodna iskustva neznam zašto nismo prijavili te pohlepnike.bace te isto kad hoće,a za ugovor se moraš dobro uvuć u guzicu i ako da!

  4. Da, slično iskustvo sam imao ali bez dijece gdje sam nakon par mijeseci pomaganja stanodavcu (popravljanje računala, kvarovi vozila…) pitao da potpišemo ugovor što je rezultiralo izbacivanjem iz stana prije prvoga i prijetnjom policije, na što sam uvido da su to većinom veoma pohlepni ljudi koji gledaju samo svoju korist i naše novce.
    Za vaš slučaj smo poslali upit nadležnoj agenciji za kvalitetu i zaštitu stanovanja u Hrvatskoj nadam se da ćemo naći dobro riješenje.
    Kontaktiramo vas čim saznamo malo više.

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top