Izdvojeno:
Odvjetnik podstanar iselit će se, vlasnica mu oprašta stanarinu

Odvjetnik podstanar iselit će se, vlasnica mu oprašta stanarinu

Nakon pet dana drama se u stanu u Kukuljevićevoj ulici, pokraj Britanskog trga, završila.

Kako nam je jučer navečer kazala Eva Weiss, vlasnica stana u kojem se zabarikadirao odvjetnik Draško Šoć, nakon pet dana suživota u 54 četvorna metra podstanar je odlučio prihvatiti primirje i napustiti stan 28-godišnjakinje.

– Dogovorili smo se da ja njima opraštam dug od 13.000 eura plus kamate za stanarine, a oni će povući tužbu da sam mu ometala posjed. Oni su kupili stan od novca koji im opraštam, no meni život više vrijedi nego novac. S njegovom sam se ženom sve dogovorila i rekli su da će izaći. Sada ćemo vidjeti hoće li dogovor poštovati ili ne – jučer nam je kazala Weiss, koja je svoj stan čuvala zajedno s dečkom.

Podsjetimo, sve je počelo prošlog četvrtka kada je Weiss, kako tvrdi, u posljednji trenutak uspjela spriječiti postavljanje protuprovalnih vrata na stanu, koji je njezina obitelj njoj kupila prije sedam godina kako bi se nakon što diplomira mogla osamostaliti. U međuvremenu, roditelji su stan koji se vodi na ime njihove kćeri iznajmili odvjetniku Drašku Šoću i njegovoj obitelji. Problemi su počeli kada je prestao plaćati stanarinu i odbio se iseliti iz stana. Slijedile su sudske prepirke koje su završile i na Županijskom sudu.

– Osjećala sam se kao u horor-filmu i stvarno me bio strah što će biti – kazala je Weiss koja je, kako bi sačuvala mir u stanu, morala angažirati i zaštitarsku službu, a u međuvremenu je podnijela i tužbu protiv svog podstanara zbog fizičkog napada i prijetnji.

Draško Šoć, poznat po tome što je preuzeo slučaj Nebojše Perunovića Panče, optuženog za organiziranje elitnog lanca prostitucije, cijeli spor zbog stana u središtu Zagreba nije htio komentirati te nam je poručio da se za bilo kakve informacije obratimo sudu.

Autor Ante Popić

Vođen vlastitim iskustvom pokrenut je portal Epodstanar.com koji bi trebao olakšati traženje bitnih informacija za život podstanara te prenjeti neka njihova iskustva..... --Ako i vi imate priču ili pitanje kontaktirajte me na--: urednik@Epodstanar.com

Ostavi komentar!

Adresa neće biti objavljena.

Scroll To Top